Ο διπλός στόχος του Πρωθυπουργού με τις νέες εξορμήσεις του στην κοινωνία

Έξω πάμε καλά, αλλά και μέσα πρέπει να ενισχύσουμε το κοινωνικό αποτύπωμα της κυβέρνησης, που δείχνει να συνέρχεται και να αυξάνει τα ποσοστά της, σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Κάπως έτσι εμφανίζεται να σκέφτεται τα τελευταία 24ωρα ο Πρωθυπουργός, ο οποίος μόλις «προσγειώθηκε» στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη δύσκολη πραγματικότητα της Ελλάδας,

έδωσε το «σήμα» για συνέχιση με μεγαλύτερη ένταση των περιοδειών των κυβερνητικών στελεχών στην Περιφέρεια.

Του Κώστα Πασίση

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  μεταβαίνει στο Βόλο, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων και συσκέψεων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο, το …ζουμί βρίσκεται μετα το πέρας αυτών, όταν θα κάνει βόλτα στην πόλη για να συζητήσει με τους εμπόρους και τους πολίτες της πόλης.

Ο στόχος του νέου κύκλου περιοδειών του Πρωθυπουργού είναι διπλός.

Πρώτον, να τιμήσει την προεκλογική δέσμευση του για διαρκή και αμφίδρομη επαφή με την κοινωνία καθόλη τη διάρκεια της θητείας του.

Δεύτερον. Οι περιοδείες και η απευθείας συζητήσεις με τους πολίτες  είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κάνει τη δική του «δημοσκόπηση» για το πως αξιολογεί ο κόσμος το τελευταίο «πακέτο» μέτρων αναφορικά με  την στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση και τις παρενέργειες της στην αγορά.

Το Μαξίμου σε αυτή τη φάση θέλει να «αξιοποιήσει» το θετικό μομέντουμ από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμερική και να τονώσει  το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται να επιθυμεί τη σύσφιξη των σχέσεων με την κοινωνία, γιατί καλή η ομιλία του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ και κολακευτικά τα εύσημα που απέσπασε από φίλους και αντιπάλους, αλλά ο κόσμος  έχει τα δικά του προβλήματα που απαιτούν αξιόπιστες λύσεις.

Στο συνέδριο της ΝΔ σε μια αποστροφή της ομιλίας του ο αρχηγός της ΝΔ επεσήμανε με νόημα ότι «οι πολίτες απαιτούν να γίνουμε καλύτεροι και έχουν δίκιο», ζητώντας από τα κομματικά στελέχη να βγουν από τα γραφεία της Πειραιώς και να επικοινωνήσουν μαζί με τους υπουργούς το έργο της κυβέρνησης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Προς αποφυγή πάντως παρερμηνειών για το νέο «οδοιπορικό» του Πρωθυπουργού, της  κυβέρνησης και του κόμματος, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη επαναλαμβάνουν ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Το επόμενο στοίχημα Μητσοτάκη

Σε δέκα ημέρες, στις 30 και 31 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί  η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, στην οποία η Ελλάδα μαζί με τις χώρες του Νότου ετοιμάζονται για τη «μάχη των μαχών», που είναι να πειστεί η Ευρώπη, να βάλει το χέρι στην «τσέπη» και να δώσει μια καθαρή ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση, η οποία προκαλεί ασφυξία στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Στο Μαξίμου οι επαφές και οι διαβουλεύσεις με ξένους ηγέτες είναι πυρετώδεις, αλλά υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς από όσα έχουν διαρρεύσει προβλέπονται παρεμβάσεις βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα (έως το τέλος του 2023) στις αγορές ρεύματος και φυσικού αερίου, χωρίς όμως να έχει κλειδώσει ακόμη η οριστική πρόταση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική πρόταση είναι να μπει πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου…

The post Ο διπλός στόχος του Πρωθυπουργού με τις νέες εξορμήσεις του στην κοινωνία appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα