Νέος πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης ο Κ-Α. Ρίζος

O Κωνσταντίνος- Αύγουστος Ρίζος, είναι ο νέος πρόεδρος του Μουσείου Ακροπόλεως έως τη λήξη της θητείας του ΔΣ. Ο κ. Ρίζος, είναι νομικός και μετείχε ήδη στο ΔΣ. Νέα μέλη, και πάλι ως τη λήξη της θητείας, ορίζονται η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στη θέση του κ. Ρίζου και η Ελενα Κουντούρη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη θέση της Ελένης

Μπάνου. Η κα Μπάνου είναι πλέον έφορος Εναλίων Αρχαιοτήτων, ενώ η κα Κουντούρη έχει οριστεί και αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών.

Ο Κωνσταντίνος- Αύγουστος Ρίζος είναι ο πρώτος που τοποθετείται σε αυτή τη θέση ύστερα από τον θάνατο του Δημήτρη Παντερμαλή. Ένα θάνατο που συντάραξε τους ανθρώπους του Μουσείου, με τους οποίους συνεργάστηκε άριστα καθ΄ όλη τη διάρκεια της τόσο σημαντικής θητείας του.

Η σύνθεση του ΔΣ στο Μουσείο Ακρόπολης είναι η ακόλουθη:

Κωνσταντίνος – Αύγουστος Ρίζος, Δ.Ν. – Δικηγόρος, πρόεδρος

Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων

Αντώνης Η. Διαματάρης, Οικονομολόγος, M.B.A.

Ιωάννης Βεντουράκης, Αρχιτέκτονας Μηχανικός

Αικατερίνη Παράσχη, Αρχιτέκτονας Μηχανικός

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβης Καλής Θελήσεως της  UNESCO, Πρόεδρος και Ιδρύτρια του “Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη”, του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο” και του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”

Μανόλης Κορρές, Ακαδημαϊκός – Πρόεδρος της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης

Αφροδίτη Λίτη, Γλύπτρια – Καθηγήτρια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Ελενα Κουντούρη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Αναπληρώτρια Ελλείπουσας Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών

Γενικός διευθυντής έχει οριστεί από το καλοκαίρι του 2021 ο καθηγητής Νικόλαος Σταμπολίδης, ο οποίος  ξεκίνησε αμέσως την παραγωγή έργου και τώρα ετοιμάζει την πρώτη παρέμβαση  στον όροφο με τα αρχαϊκά γλυπτά όπου ανάμεσα σε άλλα θα τοποθετήσει και αμφορείς που έρχονται ως δάνειο από το μουσείο καλών τεχνών της Βοστώνης.

Αγγελική Κώττη

The post Νέος πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης ο Κ-Α. Ρίζος appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα