Σε τροχιά υλοποίησης το project του Ελληνικού

Σάρκα και οστά παίρνει το project του Ελληνικού, το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, καθώς ξεκινούν τα έργα υποδομών της πρώτης πενταετίας τον επόμενο μήνα με αισιόδοξα μηνύματα για την οικονομική δυναμική του, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση στη μίσθωση των καταστημάτων μόδας στα Malls, ενώ από τις προπωλήσεις των τριών οικιστικών αναπτύξεων, η Lamda αναμένεται να αντλήσει 250 εκατομμύρια ευρώ για το 2022.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων ο CEO

της Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου, για την πρόοδο των έργων ανέφερε πως τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται βάσει τον αρχικό σχεδιασμό με στόχο τέλος του 2025, αρχές του 2026, να παραδοθεί όλο το κομμάτι της παραλιακής και το μεγάλο εμπορικό κέντρο στη Βουλιαγμένης. Ο κ. Αθανασίου τόνισε πως τα σχέδια προχωράνε πολύ γρήγορα παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει τα τελευταία δύο χρόνια λόγω των παγκόσμιων συγκυριών.

Ο CEO της Lamda ανέφερε επίσης, πως σύντομα αρχίζει το πρώτο μεγάλο πακέτο υποδομών που είναι ένα έργο ύψους 250 – 300 εκατομμυρίων ευρώ με την ανακοίνωση του εργολάβου που θα το αναλάβει εντός των επόμενων δυο εβδομάδων. Ο κ. Αθανασίου τόνισε, παράλληλα, πως τα κόστη του project παραμένουν εντός προϋπολογισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις προπωλήσεις των τριών οικιστικών αναπτύξεων του Ελληνικού η Lamda θα αντλήσει 250 εκατομμύρια ευρώ για το 2022. Συγκεκριμένα από τις πωλήσεις των διαμερισμάτων του ουρανοξύστη Marina Tower θα εισπραχθεί το 20%, δηλαδή 100 εκατομμύρια επί του συνολικού ποσού, το οποίο ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια. Από τις 27 βίλες αναμένεται να εισπραχθούν άλλα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από τα Condominiums (κατασκευές μέχρι τριών ορόφων) αναμένεται να εισπραχθούν 50 εκατομμύρια ευρώ.

Για τον ουρανοξύστη του Marina Tower οι περισσότεροι αγοραστές είναι Έλληνες και Έλληνες του εξωτερικούς, γεγονός που αποτέλεσε έκπληξη.

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε πως οι προπωλήσεις στα οικιστικά έχουν πάει πολύ καλά με τη ζήτηση να είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις. Καλύτερα από κάθε προσδοκία διαμορφώνονται και οι μισθώσεις στα εμπορικά κέντρα, καθώς η ζήτηση που υπάρχει στα Malls για τα καταστήματα ρούχων- μόδας καλύπτει το 145%.

Αναφορικά με τους διαγωνισμούς ο CEO της Lamda ανέφερε πως για τον πρώτο μεγάλο διαγωνισμό για τα έργα υποδομών, ο εργολάβος, ο οποίος θα τα αναλάβει, θα ανακοινωθεί έως τις 20 Μαρτίου. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο ύψους 200 με 300 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μέχρι το καλοκαίρι του 2023 θα έχουν «βγει» και τα υπόλοιπα έργα που αφορούν τις υποδομές. Παράλληλα, τέλη του μήνα θα ανακοινωθεί ο εργολάβος που θα λειτουργήσει ως σύμβουλος στον αρχιτέκτονα για τον ουρανοξύστη Marina Tower.

Σύμφωνα με όσα είπε ο CEO της Lamda τον Απρίλιο θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το κτήριο ΑμεΑ, επίσης, εντός του 2022 θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αναφορικά με τα ξενοδοχεία, ο κ. Αθανασίου ανέφερε πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν εντός τριμήνου, ενώ οι ανακοινώσεις για τα αρχιτεκτονικά σχέδια αναμένονται να γίνουν έως το φθινόπωρο φέτος.

Ο κ. Αθανασίου ανάφερε ακόμα πως από εκτιμήσεις συμβούλων λόγω του Ελληνικού θα φέρει ένα εκατομμύριο κόσμο στην Αττική. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τα δύο πρώτα ξενοδοχεία αναμένεται να ανοίξουν την άνοιξη του 2025.  Η ανάπλαση της μαρίνας αποτελεί, επίσης, μια ριζική αναβάθμιση στην περιοχή, αλλά και ένα τουριστικό πόλο έλξης.

Τέλος, ο CEO της Lamda προανήγγειλε επίσης συνεργασίες με περισσότερες εταιρίες του εξωτερικού, τονίζοντας πως υπάρχει δυναμική στο project.

Ειρήνη Μυλωνά

The post Σε τροχιά υλοποίησης το project του Ελληνικού appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα