Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση Καραμανλή από τα Ανώγεια

Μετά την ξαφνική Αυγουστιάτικη πολιτική «μπόρα» από την ηχηρή παρέμβαση Καραμανλή στα Ανώγεια της Κρήτης, στην Αθήνα, την επόμενη ημέρα, είχαμε ανατροπή του κλίματος, με ξαστεριά αλλά και έναν υπόκωφο απόηχο…

Μαξίμου και Παναγή Τσαλδάρη με διαρροές και ανακοινώσεις τους αποκατέστησαν τις εύθραυστες ισορροπίες και απέδωσαν τις …καλοκαιριάτικες βροντές στην κακόβουλη ερμηνεία των δηλώσεων του πρώην Πρωθυπουργού, από Συριζέικα

κέντρα, προς δημιουργία εντυπώσεων και ρήγματος στην ενότητα της ΝΔ.

Του Κώστα Πασίση

Προηγήθηκε «ενδοεπικοινωνία» μεταξύ των δυο πλευρών όπου λειάνθηκαν οι γωνίες και αποσαφηνίστηκε(;) το νόημα των δηλώσεων του Πρωθυπουργού για τις παρακολουθήσεις, ένα ευαίσθητο θέμα που έχει «ζορίσει» πολιτικά την κυβέρνηση, μετά τη θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και όχι μόνο…

«Διαβάστε προσεκτικά την ομιλία του. Δεν εμπεριέχει αιχμές κατά της κυβέρνησης Είπε τα αυτονόητα ο Καραμανλής», ήταν το σχόλιο των συνεργατών του πρώην Πρωθυπουργού, προκειμένου να μπουν τίτλοι τέλους στο διαφαινόμενο πολιτικό θρίλερ.
Ακολούθησε η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.
«…δεν υπήρξε “κανένα άδειασμα και καμία αιχμή”. Ο πρώην πρωθυπουργός κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος που κινείται από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση. Ξεκαθάρισε πως είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να έχε ευθύνη στο ζήτημα των παρακολουθήσεων” τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε ως “απελπισμένες τις προσπάθειες ορισμένων να παραμορφώσουν τα όσα είπε ο Κώστας Καραμανλής, καθώς είναι οι ίδιοι που του ασκήσουν σκληρή κριτική όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο Κώστας Καραμανλής έχει διαχρονικές και σταθερές απόψεις για την πατρίδα και την παράταξη. Ο πρώην πρωθυπουργός είπε αυτά που λέει από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση να μην μείνει καμία σκιά στην υπόθεση”.
Ενώ ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος τόνισε: Συμφωνούμε με τις δηλώσεις Καραμανλή για τις παρακολουθήσεις.

Λίγο αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στις Σέρρες όπου έπλεξε το εγκώμιο του ιδρυτή της Παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Στην ακριτική πόλη τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε και συνόδευσε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, βγάζοντας προς τα έξω μια διαφορετική εικόνα…

Γιατί προκλήθηκε η αναταραχή

Η ομιλία Καραμανλή προκάλεσε αμηχανία έως παγωμάρα στο εσωτερικό της ΝΔ καθώς τα όσα είπε για τις υποκλοπές έχουν διπλή ανάγνωση και στην πολιτική τίποτε δε λέγεται τυχαία…
Η πρώτη είναι η διευκρίνιση της Παναγή Τσαλδάρη ότι είπε τα αυτονόητα.
Η δεύτερη ήταν τα …πανηγύρια της Κουμουνδούρου που ερμήνευσαν διαφορετικά την τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού.
Μεγάλος «ντόρος» έγινε για τον επίλογο της ομιλίας του που ήταν μια μαντινάδα.
«Άλλο το να ΄σαι αετός και άλλο να τον κάνεις. Άλλο το να θωρείς κορφές και άλλο να τις φτάνεις». Αλλά και για το ανεπαίσθητο μειδίαμα του, λίγο πριν κατέβει από το βήμα της εξέδρας στα Ανώγεια.
Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, έχουν τρεις αναφορές του για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη.
Η πρώτη ήταν «η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου».
Η δεύτερη πως «σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως τα γεγονότα».
Και η τρίτη, ίσως και η πιο κομβική, ότι «Παραμένει επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν».
Αναφορές που υποκρύπτουν κριτική προς την κυβέρνηση, αναφορικά με τη διαχείριση της υπόθεσης.
Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι και ο πρώην Πρωθυπουργός είχε πέσει θύμα υποκλοπών και η κυβέρνηση του είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά από την τότε υπόθεση.
Τέλος να σημειώσουμε ότι μετά την απόφαση του να παραιτηθεί από την ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Καραμανλής έχει αποφύγει τις παρεμβάσεις, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα παρότι λέγεται ότι ορισμένες φορές δε συμφωνεί με όλες τις επιλογές της ηγεσίας της ΝΔ.
Έτσι η προχθεσινή παρέμβαση του δημιούργησε εντυπώσεις και απορίες…

The post Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση Καραμανλή από τα Ανώγεια appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα