Αλμυρό κέικ με τυριά και λαχανικά

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Το τέλειο σνακ για το σχολείο, το γραφείο, το πικ νικ ή την παραλία.

Υλικά για μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ ή στρογγυλή με τρύπα στη μέση6 αυγά350 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος50 γρ. ζάχαρη καστανή2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 πιπεριά πράσινη σε
κυβάκια1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο1 φλιτζάνι πικάντικη κεφαλογραβιέρα τριμμένη1 φλιτζάνι φέτα τρίμμα3 κουτ. σούπας μείγμα από ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο, δεντρολίβανο)

ΕκτέλεσηΣοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και τα αφήνουμε στην άκρη.Προσαρμόζουμε το σύρμα και χτυπάμε στη μέτρια ταχύτητα της κουζινομηχανής το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ όταν γίνει αφράτο και ομοιογενές το μείγμα μας.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Το ρίχνουμε λίγο λίγο σαν βροχή στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας με σπάτουλα. Μετά προσθέτουμε τα τυριά, τα σοταρισμένα λαχανικά και τελευταία τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά.Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε τη φόρμα μας και αδειάζουμε το μείγμα. Το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 50-60 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα. Ελέγχουμε μετά τα 50 λεπτά βυθίζοντας στο κέντρο του ένα καλαμάκι για σουβλάκι ή μαχαίρι. Πρέπει να βγει στεγνό.Ξεφουρνίζουμε το αλμυρό κέικ και μετά από λίγο το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει και μετά σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: φούρνος, κουζινομηχανή.

The post Αλμυρό κέικ με τυριά και λαχανικά appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα