Μπουρεκάκια με τυρί

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Πανεύκολα μπουρεκάκια με φέτα, ανθότυρο και αρώματα δυόσμου. Το καλύτερο σνακ για το σχολείο και για κάθε μικρή πείνα της ημέρας.

Υλικά για 24-26 κομμάτια1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά και πίτεςέξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Για τη γέμιση250γρ. φέτα καλαθάκι Λήμνου120γρ. ανθότυρο5 κουτ. σούπας φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα1 κεσεδάκι γιαούρτι2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

ΕκτέλεσηΛιώνουμε τη φέτα και το ανθότυρο
με το πιρούνι μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Τοποθετούμε τα φύλλα στον πάγκο, με τη μεγάλη τους πλευρά κάθετα μπροστά σας. Με μια κάθετη χαρακιά στο κέντρο τα χωρίζουμε στη μέση σε λωρίδες και τις τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη.Παίρνουμε μία μία τις λωρίδες και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με λάδι. Στην κάτω άκρη της κάθε λωρίδας τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά σούπας γέμιση. Φέρνουμε από αριστερά και δεξιά τα φύλλα πάνω από τη γέμιση σε όλο το μήκος των λωρίδων και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας (φύλλα και γέμιση).Αραδιάζουμε τα ρολά σε ταψί ρηχό στρωμένο με χαρτί ψησίματος με το άνοιγμα από κάτω. Αλείφουμε ξανά τα μπουρεκάκια με λάδι και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.Τα ξεφουρνίζουμε και τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα.

The post Μπουρεκάκια με τυρί appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπουρεκάκια,bourekakia