Φιλετάκια με σάλτσα εσπρέσο και κονιάκ

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Ένα ιδιαίτερα γευστικό πιάτο που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα σε ελάχιστο χρόνο.

Υλικά για 4 άτομα750 γρ. φιλετάκια από μοσχάρι ή χοιρινό κομμένα σε λεπτά κομμάτιαΜείγμα μπαχαρικών για κρέας1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδοΑλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα1 κουτ. σούπας βούτυρο1 κρεμμύδι ξερό σε λεπτές φετούλες1 σκόρδο κομμένο στη μέση2 κουτ. σούπας κονιάκ2
-3 δόσεις δυνατό καφέ espresso3 κουτ.σούπας σόγια σος1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη125 γρ. κρέμα γάλακτος για μαγειρική1 κουτ. σούπας εστραγκόν αποξηραμένο

ΕκτέλεσηΠασπαλίζουμε τα φιλετάκια με το μείγμα μπαχαρικών και ανάλογο αλάτι.Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφού ζεσταθεί καλά βάζουμε πάνω τα φιλετάκια και τα ψήνουμε και από τις δυο πλευρές.Βγάζουμε τα φιλετάκια στην άκρη και τα διατηρούμε ζεστά ενώ ετοιμάζουμε τη σάλτσα στο ίδιο τηγάνι.Ρίχνουμε το βούτυρο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε ξύνοντας από το τηγάνι με μια ξύλινη σπάτουλα τα υπολείματα του ψημένου κρέατος.Σβήνουμε με το κονιάκ και μετά από λίγο προσθέτουμε τον καφέ, τη σόγια σος, τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μια δυο βράσεις.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το εστραγκόν και βράζουμε λίγο ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.Ρίχνουμε τότε τα φιλέτα στο τηγάνι, αφαιρούμε το σκόρδο, κάνουμε ένα γρήγορο ανακάτεμα και τα σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Συνοδεύουμε με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής μας.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: τηγάνι.

The post Φιλετάκια με σάλτσα εσπρέσο και κονιάκ appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα