Φτερούγες κοτόπουλου στο air fryer

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Αυτές οι φτερούγες είναι πραγματική λιχουδιά. Θα τις ψήσουμε στον αέρα και θα τις σερβίρουμε με ντιπ γιαουρτιού.

Υλικά για 4 άτομα:1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου2 κ.σ. ελαιόλαδο1 κ.γ. αλάτι1 κ.γ. μαύρο πιπέρι1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη1 κ.σ. μίγμα για κοτόπουλο1 κ.γ. πιπέρι καγιέν½ κ.γ. κύμινο κοπανισμένο1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

Για το ντιπ1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 5% λιπαρά100 γρ. μαγιονέζα50 γρ. μουστάρδα1 κ.σ. σόγια σως1 λεμόνι ξύσμαΑλάτι,
πιπέρι λευκό1 κ.γ. θυμάρι

ΕκτέλεσηΡίχνουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το μίγμα του κοτόπουλου, το κύμινο, το καγιέν και τη μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά με πιρούνι.Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις φτερούγες, τις περιχύνουμε με το μείγμα του ελαιολάδου και ανακατεύουμε καλά.Τοποθετούμε τις μισές φτερούγες του κοτόπουλου στο airfryer και τις ψήνουμε στους 180οC για 12 λεπτά. Γυρίζουμε τις φτερούγες από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Ύστερα ψήνουμε και τις υπόλοιπες.Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ντιπ γιαουρτιού: Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα κι όλα τα υπόλοιπα υλικά.Σερβίρουμε τις φτερούγες αμέσως μόλις τις βγάλουμε από το air fryer συνοδεύοντας με το ντιπ γιαουρτιού.

The post Φτερούγες κοτόπουλου στο air fryer appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα