Γλυκά για ερωτευμένους
10:22 10/2/2021
- Πηγή: Kotsovolos
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Τρεις εύκολες συνταγές για να πεις το «σ’ αγαπώ» γλυκά με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.
Μπισκότα λεμονιού με αμύγδαλο και καρύδα
Τραγανά και υπέροχα αρωματικά είναι τα ιδανικά μπισκότα για να συνοδεύσουν το τσάι ή τον καφέ σας.
Υλικά για 25 περίπου μπισκότα1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
Για τη διακόσμηση400γρ. άχνη ζάχαρηΧυμό από ½ λεμόνιΚαρδούλες ή μπιλίτσες ζαχαρωτά
Εκτέλεση:Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψί.Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με την καστανή ζάχαρη, το αμύγδαλο, την ινδική καρύδα και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το βούτυρο κι αρχίζουμε να ανακατεύουμε τα υλικά με μίξερ χειρός στο οποίο έχουμε προσαρμόσει τους γάντζους.Αφού δημιουργήσουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα δουλεύουμε τη ζύμη ελαφρά στο χέρι για να γίνει συμπαγής. Την κάνουμε μπάλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά τυλιγμένη σε πλαστική μεμβράνη.Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια πλάστη σε φύλλο πάχους όσο μισό δάχτυλο και κόβουμε καρδιές με τη βοήθεια κουπ πατ. Τα αραδιάζουμε στο ταψί αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν λίγο και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα απαλό μπεζ χρώμα. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά.Ετοιμάζουμε το γλάσο μας, ανακατεύοντας την κοσκινισμένη άχνη και το χυμό του λεμονιού μέσα σε ένα μπολ με σπάτουλα. Θέλουμε η πυκνότητά του να μας επιτρέπει να το απλώνουμε με σχετική ευκολία χωρίς να τρέχει. Το χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας. Αν θέλουμε περισσότερα χρώματα το χωρίζουμε σε μπολ και χρωματίζουμε το καθένα χωριστά με άλλο χρώμα.Τα διακοσμούμε με τα γλάσα της επιλογής μας και καρδούλες. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί εντελώς το γλάσο πριν τα ξεκολλήσουμε από το ταψί.
Μιλφέιγ ατομικά σε σχήμα καρδιάς
Τα «χίλια φύλλα» εδώ κόβονται σε σχήμα καρδιάς και η αφράτη κρέμα αρωματίζεται με λάιμ και βανίλια!
Υλικά για 8 άτομαΓια την κρέμα:500ml γάλα φρέσκο2 αυγά ολόκληραΞύσμα και χυμός από 1 λάιμ1 καψουλάκι βανιλίνη80γρ. ζάχαρη80γρ. κορν φλάουρ200ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Για τα φύλλα:2 φύλλα σφολιάταςΛίγη ζάχαρη
Για το σερβίρισμα:Ζάχαρη άχνηΦράουλες
Εκτέλεση:Ετοιμάζουμε την κρέμα από το προηγούμενο βράδυ για να δέσει καλά. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα του λάιμ πάνω σε μέτρια φωτιά.Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Αραιώνουμε με το χυμό του λάιμ και προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε καλά και επιστρέφουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα.Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ ζωηρά με το σύρμα μέχρι να πήξει και να πάρει βράση η κρέμα. Τη μεταφέρουμε σε μπολ κι αφήνουμε να κρυώσει, αφού σκεπάσουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη πλαστική για να μην πιάσει πέτσα.Ετοιμάζουμε και τα φύλλα: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Στρώνουμε 2 ρηχά ταψιά με χαρτί ψησίματος. Με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς κόβουμε καρδιές και τις αραδιάζουμε στο ταψί. Πρέπει να είναι τουλάχιστον 24.Τις τρυπάμε με πιρούνι, τις ραντίζουμε με νερό και τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Ξεφουρνίζουμε κι αφήνουμε να κρυώσουν.Την επόμενη μέρα αφρατεύουμε την πατισιέρ με μίξερ χειρός και ενσωματώνουμε τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα σιλικόνης. Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.Όταν θέλουμε να σερβίρουμε μεταφέρουμε την κρέμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα στο κέντρο ενός πιάτου και κολλάμε πάνω την πρώτη καρδιά. Συνεχίζουμε με κρέμα πατισιέρ, κομματάκια φράουλας, δεύτερη καρδιά, κρέμα, κομματάκια φράουλας και τελειώνουμε με μια τρίτη καρδιά σφολιάτας.Διακοσμούμε με μια ροζέτα κρέμας, μισή φράουλα και άχνη ζάχαρη. Σερβίρουμε αμέσως!
Πανεύκολη μους σοκολάτας
Ένα γλυκό της τελευταίας στιγμής με δυο μόνο υλικά που θα φτιάξουμε σε 5 μόλις λεπτά. Θα το σερβίρουμε διακοσμημένο με φράουλες και ξύσμα σοκολάτας, αλλά μπορούμε να επιλέξουμε φουντούκια, σπασμένα μπισκότα ή γκοφρέτες κ.α.
Υλικά250γρ. κρέμα γάλακτος150γρ. πραλίνα φουντουκιού έτοιμη από βαζάκι
Για το σερβίρισμαΞύσμα σοκολάταςΦράουλες
ΕκτέλεσηΒάζουμε την πραλίνα σε ένα μπολ και τη μαλακώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ χειρός, για να γίνει σφιχτή σαντιγί.Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές σαντιγί στην πραλίνα φουντουκιού κι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν, πριν το προσθέσουμε όλο μαζί στο μπολ με τη σαντιγί.Κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα με το μίξερ και μοιράζουμε τη μους σε 4 μπολ. Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε.Σερβίρουμε διακοσμώντας με φράουλες και ξύσμα σοκολάτας ή όπως αλλιώς θέλουμε.
The post Γλυκά για ερωτευμένους appeared first on Κωτσόβολος Blog.
Keywords
γλυκα, Άγιος Βαλεντίνος, φλιτζάνι, μπολ, μπεζ, πιρούνι, σοκολατα, blog, η ημέρα της γης, φωτια, αγιου βαλεντινου, γλασο, ζαχαρη, κωτσοβολος, φραουλες, χρωματα, ψυγειο, blog, αυγα, αφορμη, βανιλια, βοηθεια, βραδυ, γαλα, γινει, δαχτυλο, ευκολες συνταγες, ζυμη, ιωαννα, μιξερ, μπισκοτα, μπολ, νερο, πιρούνι, ταψι, τσαι, τριτη, φυλλο, φυλλα, φλιτζάνι, φραουλα, χερι, χρωμα, ψησιμο, ομορφα, ετοιμη, γιορτη, γλυκο, καρδιες, καρδια, μπεζ, σχημα καρδιας, υλικα, χυμος
Τυχαία Θέματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Ψυχοσάββατα του 2021: Ποιες είναι οι ακριβείς ημερομηνίες
- Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πέθανε στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας
- Μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο: Τέλος από Πέμπτη γι’ αυτό το λόγο
- Το θαύμα του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά
- Τι αλλάζει από αύριο με τον κωδικό 6 στο 13033
- ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ! ΑΝΑΦΟΡΑ στον εισαγγελέα για το «κορονο-γεύμα» στην Ικαρία...
- Γλυκά για ερωτευμένους
- Επιδόματα ανεργίας: Παρατείνονται για άλλους δύο μήνες - Τι είπε ο Χατζηδάκης
- LIVE - Ακούστε την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου 10/2/2021
- Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ ζητούν ισοτίμηση πτυχίων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Kotsovolos
- Τελευταία Νέα Kotsovolos
- Γλυκά για ερωτευμένους
- Γιατί ο ατμός είναι σημαντικός στο σιδέρωμα ρούχων
- 5 λόγοι για να βάλεις τη χύτρα ταχύτητος στην κουζίνα σου
- Δορυφορικό ίντερνετ στην Ελλάδα από τον Elon Musk
- Η SNK θέλει να επιστρέψει στην αρένα του gaming με δική της κονσόλα
- Snapdragon 888: το 5G super-chip που θα φοράνε τα κορυφαία Android smartphones
- Καλύτερη ζωή με έξυπνη φροντίδα για τα ρούχα σου
- Η smart τεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας σου
- Xοιρινή σπάλα φούρνου σε μαρινάδα γιαουρτιού και μπαχαρικών
- Σαλάτα με ρεβίθια, παντζάρια και φέτα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης φέρει την ευθύνη για τις παλινωδίες και την αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας
- Google Doodle: 131 χρόνια από τη γέννηση του Μπορίς Παστερνάκ
- Έρευνα Οστεοπόρωση: Αν συμβάλλουν και με ποιο τρόπο τα προβιοτικά στην ανάπτυξη των οστών
- Τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα
- Τέλη κυκλοφορίας πολλών ταχυτήτων: Τι θα πληρώσετε φέτος - Αναλυτικοί πίνακες και παραδείγματα
- LIVE - Ακούστε την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου 10/2/2021
- Κορονοϊός: Διπλάσιος ο κίνδυνος για όσους έχουν άνοια - Γιατί μπορούν να κολλήσουν πιο εύκολα τον ιό
- Επιδόματα ανεργίας: Παρατείνονται για άλλους δύο μήνες - Τι είπε ο Χατζηδάκης
- MasterChef: Ο έξαλλος διαγωνιζόμενος και τα "γαλλικά" για συμπαίκτη του - ΒΙΝΤΕΟ
- Τουρκία: Κοντά στην απόκτηση και τέταρτου πλωτού γεωτρύπανου