Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας σε προτρέπει να δεις τη μετακίνηση αλλιώς

Η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week) είναι προγραμματισμένη από τις 16 μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για έναν θεσμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που καθιερώθηκε το 2002 και αποσκοπεί στην ώθηση των πολιτών να αφήσουμε το αυτοκίνητό μας και να χρησιμοποιήσουμε άλλα μέσα μεταφοράς.

Κάθε χρόνο συμμετέχουν όλο και περισσότερες πόλεις της Ευρώπης. Φέτος έχουν δηλώσει τη συμμετοχή

τους 2.218 πόλεις από 41 ευρωπαϊκές χώρες. Μεταξύ τους βρίσκεται και η χώρα μας, χάρη στη στήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με πολλούς δήμους έτοιμους να ενημερώσουν τους κατοίκους για νέους βιώσιμους και εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω διαφόρων δράσεων που εξαρτώνται από τον εκάστοτε δήμο, καταλήγοντας σε μερική απαγόρευση κυκλοφορίας Ι.Χ. την τελευταία μέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Επίλεξε πράσινους – εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης

Η ηλεκτροκίνηση έχει υιοθετηθεί και αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο. Σου δίνει τη δυνατότητα να μετακινηθείς οικονομικά και οικολογικά. Έτσι συμβάλλεις κι εσύ στην προστασία του πλανήτη από τη ρύπανση και την υπερθέρμανση, ελαχιστοποιώντας το δικό σου αποτύπωμα.

Η ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας είναι μια άριστη ευκαιρία για να αποκτήσεις ένα ηλεκτρικό πατίνι, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ή αν σου αρέσουν οι φιγούρες, ένα hoverboard.   

Λίγες ώρες φόρτισης αρκούν για να απολαύσεις τον πιο έξυπνο και πράσινο τρόπο μετακίνησης στην πόλη. Τα πατίνια, τα hoverboards και τα σπαστά ηλεκτρικά ποδήλατα μεταφέρονται εύκολα στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πας ακόμα πιο μακριά, ενώ σου εξασφαλίζουν εύκολη πρόσβαση σε σημεία που άλλα μέσα μεταφοράς δε μπορούν να πάνε, όπως στενά δρομάκια και υπαίθρια πάρκα.

Αυτή την εβδομάδα, απόλαυσε τις βόλτες σου στην πόλη με ένα ηλεκτροκίνητο όχημα και παρακίνησε τους φίλους σου να κινηθούν και εκείνοι πιο οικονομικά, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον!

 

Εναλλακτικά ετοιμάσου να εξερευνήσεις την πόλη σου… ποδαράτο

Ο Γερμανός φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε πίστευε πως όλες οι πραγματικά σπουδαίες ιδέες προκύπτουν στο περπάτημα. Πολύ παλαιότερα, ο Ρωμαίος στωικός Σενέκας είχε πει πως όλοι πρέπει να κάνουμε περιπλανώμενους περιπάτους. Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, αναζωογονούμε το πνεύμα μας.

Όποιος και αν είναι ο σκοπός σου όταν βγεις για περπάτημα, είτε το ξεκινήσεις για γυμναστική, είτε για εξερεύνηση, θα περάσεις πολύ καλύτερα άμα είσαι κατάλληλα εξοπλισμένος. Η φροντίδα του νου και του σώματός μας υπόκειται στην ορθή προφύλαξή τους από οποιαδήποτε φθορά, γι’ αυτό βεβαιώσου πως έχεις όλα τα βοηθήματα που ενδεχομένως χρειάζεσαι. Και σε περίπτωση κακοκαιρίας, φρόντισε να διατηρήσεις τα παπούτσια σου με ένα αδιαβροχοποιητικό spray.

Άμα θες να προσθέσεις soundtrack στην επόμενη βόλτα σου, βρες τα κατάλληλα earbuds ή το headset που σου ταιριάζει για να ακούς μουσική με την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Εκτός αυτών, έχεις στη διάθεσή σου μια τεράστια ποικιλία από smartwatches και activity trackers για να διαλέξεις και να αποκτήσεις τον πλήρη έλεγχο των δραστηριοτήτων σου.

 

Οι πόλεις – δήμοι της χώρας μας που συμμετέχουν

Αλεξανδρούπολη, Άλιμος, Άρτα, Άγιος Δημήτριος, Διόνυσος, Σάμος, Αιγάλεω, Γρεβενά, Ιωάννινα, Καλαμαριά, Καβάλα, Κοζάνη, Κρανίδι Αργολίδας, Λάρισα, Νεάπολη, Παλαιό Φάληρο, Πεντέλη, Πτολεμαΐδα, Σέρρες, Θέρμη, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Τρίπολη, Βόλος, Ξάνθη, Άγιος Νικόλαος, Κατερίνη, Κόνιτσα, Κόρινθος, Κως, Λιβαδειά, Μακρυχώρι, Ν. Μουδανιά, Πετρούπολη, Πολύγυρος, Ρέθυμνο.

The post Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας σε προτρέπει να δεις τη μετακίνηση αλλιώς appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα