Κεφτεδάκια φούρνου με σάλτσα ντομάτας

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Τα κεφτεδάκια στην πιο μαμαδίστικη εκδοχή τους με μια πιο light προσέγγιση.

Υλικά για 4 άτομαΓια τα κεφτεδάκια:500γρ. κιμά μοσχαρίσιο1 κρεμμύδι ξυσμένο1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο150γρ. ψίχα ψωμιού, μουλιασμένη, στυμμένη (αλλά όχι πολύ σφιχτά)1 σφηνάκι ούζο1 κουτ. σούπας ρίγανη ή δυόσμοαλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας:1 φλιτζανάκι του
καφέ ελαιόλαδο2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες800γρ. ντομάτες φρέσκες ή 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας1 κουτ. σούπας ζάχαρη1 χούφτα φυλλαράκια βασιλικούαλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα:Ζυμαρικά, ρύζι ή πατάτες τηγανητέςΠικάντικο τυρί τριμμένο

ΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το στυμμένο ψωμί, το ούζο, τη ρίγανη, το δυόσμο και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά.Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά περίπου.Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ρίχνουμε σε πλατειά, ρηχή κι ευρύχωρη κατσαρόλα τη ντομάτα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το φούρνο και τα ρίχνουμε στη σάλτσα της ντομάτας. Βράζουμε για 15 λεπτά ακόμη και προσθέτουμε το βασιλικό στο τέλος.Παράλληλα βράζουμε σε ξεχωριστή κατσαρόλα τα ζυμαρικά της επιλογής μας αλ ντέντε. Όταν μαγειρευτούν τα κεφτεδάκια τα βγάζουμε στην άκρη μαζί με λίγη από τη σάλτσα τους και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα τα βρασμένα ζυμαρικά προσθέτοντας και λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιατέλα.Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και προσθέτουμε από πάνω τα κεφτεδάκια και την υπόλοιπη σάλτσα.

The post Κεφτεδάκια φούρνου με σάλτσα ντομάτας appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κεφτεδάκια,keftedakia