ΜΟΥΣΛΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΕΚΑΝ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Υλικά

2/3 φλ. καρύδια πεκάν, χοντροκομμένα

2 φλ. μούσλι με βρώμη ολικής, σοκολάτα, cranberries και κεράσια

2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

1 κ.γ. baking powder

1/2 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

1 3/4 φλ. γάλα

1/3 φλ. μέλι

2 μεγάλα αυγά

3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 1/2 φλ. φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα

2 κ.γ. ακατέργαστη ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση1Προθερμαίνουμε
τον φούρνο στους 190°C.2Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 23 εκ.3Μόλις ζεσταθεί ο φούρνος, ρίχνουμε τα πεκάν σε ένα ταψί και ψήνουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.4Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το μούσλι με βρώμη ολικής, σοκολάτα, cranberries και κεράσια, τα ψημένα πεκάν, την κανέλα, το baking powder, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.5Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το μέλι, τα αυγά, το μισό βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε να συνδυαστούν τα υλικά.6Απλώνουμε ομοιόμορφα 2 φλ. μύρτιλα στον πάτο του ταψιού (εάν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα μύρτιλα, δε χρειάζεται να τα αποψύξουμε).7Καλύπτουμε τα μύρτιλα με το μείγμα βρώμης.8Περιχύνουμε τη βρώμη με τα υγρά υλικά και ανακινούμε το ταψάκι, ώστε το γάλα να πάει παντού.9Απλώνουμε τα υπόλοιπα (1/2 φλ.) μύρτιλα από πάνω και πασπαλίζουμε με την ακατέργαστη ζάχαρη (προαιρετικά).10Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 42-47 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.11Αφαιρούμε τη βρώμη από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.12Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και σερβίρουμε με συνοδεία γιαουρτιού.

The post ΜΟΥΣΛΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΕΚΑΝ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα