Οι μακαρονάδες του φοιτητή

Από την Ιωάννα Σταμούλου

3 εύκολες και χορταστικές μακαρονάδες που χρειάζονται 30 έως 45 λεπτά να ετοιμαστούν.

Βίδες με ψητά ντοματίνια και φέτα

Μέχρι να γίνουν στον φούρνο τα ντοματίνια, βράζεις και στραγγίζεις τα ζυμαρικά σου. Στο τέλος ανακατεύεις και σερβίρεις!

Υλικά350 γρ. βίδες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σου300 γρ. ντοματίνια1 πρέζα ζάχαρη2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικόαλάτι, πιπέριφυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

ΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC
ή προετοιμάζουμε το airfryer και βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό να πάρει βράση.Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ντοματίνια. Τοποθετούμε στο κέντρο ενός μικρού ταψιού τη φέτα και απλώνουμε τριγύρω τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, τον ξερό βασιλικό και το ψιλοκομμένο σκόρδο και ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά να γλασαριστούν.Παράλληλα αλατίζουμε το νερό της κατσαρόλας και βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε στο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στραγγίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο ταψάκι με τα ψημένα ντοματίνια.Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε λιώνοντας και τη φέτα με ένα πιρούνι. Σερβίρουμε αμέσως!

Φαρφάλες με κοτόπουλο

Μια πολύ χορταστική και νόστιμη μακαρονάδα φτιαγμένη σαν την ιταλική alfredo με την προσθήκη κοτόπουλου.

Υλικά500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κύβους ή λωρίδες400 γρ. φαρφάλες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο1 κρασοπότηρο κρασί λευκό1 κουτ. γλυκού ρίγανη1 κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό2 κουτ. σούπας βούτυρο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο3 κουτ. σούπας αλεύρι2 φλιτζάνια γάλα πλήρες1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύριαλάτι, πιπέρι ψιλοκομμένοΜαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕκτέλεσηΒάζουμε σε μια κατσαρόλα 3 λίτρα νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά να πάρει βράση.Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κυβάκια του κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνουμε και τα ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά πρώτα από τη μία πλευρά και μετά τα γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη.Σβήνουμε με το κρασί και πασπαλίζουμε με ρίγανη και βασιλικό. Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά από το τηγάνι, βγάζουμε το κοτόπουλο στην άκρη χρησιμοποιώντας τρυπητή κουτάλα.Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει και τσιτσιρίσει προσθέτουμε το σκόρδο κι ανακατεύουμε να μυρίσει όμορφα και να μαλακώσει.Ρίχνουμε τότε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα να ενωθεί με το βούτυρο και να γίνει σαν μια κρέμα. Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά, ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα και δεν σταματάμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα και να κοχλάσει.Κατεβάζουμε το τηγάνι με τη σάλτσα από τη φωτιά και στραγγίζουμε τα ζυμαρικά μας.Προσθέτουμε στη σάλτσα ρίγανη, βασιλικό, πιπέρι και το τριμμένο τυρί. Τέλος την αλατίζουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και τα στραγγισμένα ζυμαρικά.Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως με έξτρα τριμμένο τυρί αν το επιθυμούμε!

Λιγκουίνι με τόνο και ντομάτα

Πανεύκολη, με μεσογειακά υλικά και άρωμα ούζου. Ετοιμάζεται στο πι και φι και αρέσει στους πάντες!

Υλικά για 2-3 άτομα350 γρ. λινγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας1 κονσέρβα τόνο σε νερό καλά στραγγισμένο1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο2 κουτ. σούπας κάππαρηΜαϊντανό ψιλοκομμένοΑλάτι, πιπέρι

ΕκτέλεσηΒάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό να πάρει βράση και ρίχνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν και να μαγειρευτούν αλ ντέντε.Σε ξεχωριστό μάτι τοποθετούμε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το μισό λάδι. Όταν κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το σκόρδο κι αφού μυρίσει όμορφα ρίχνουμε την ντομάτα και το ούζο.Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά της και να δέσει. Ρίχνουμε τότε τον τόνο και την κάπαρη και δίνουμε μια τελευταία μικρή βράση.Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα, προσθέτοντας ελάχιστο νεράκι από αυτό που έβρασαν κι ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως με το τηγάνι.

The post Οι μακαρονάδες του φοιτητή appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα