«Πακέτα» κρέπας με μπεσαμέλ, ζαμπόν και τυρί

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Μία η συνταγή της κρέπας, άπειρες οι γεμίσεις, γλυκές και αλμυρές, αυτή τη φορά επιλέγουμε μια κρεμώδη με ζαμπόν και τυρί.

Υλικά για 10 κομμάτια περίπου500ml γάλα2 αυγά1 κουτ. γλυκού ζάχαρη4 κουτ. σούπας ηλιέλαιο1 πρέζα αλάτι300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΛίγο βούτυρο για το ψήσιμοΓια τη γέμιση30γρ. βούτυρο30γρ. αλεύρι300γρ. γάλα200γρ. τυρί τύπου γκούντα χοντροτριμμένο300γρ. ζαμπόν κομμένο σε κυβάκιααλάτι, πιπέριΕκτέλεσηΕτοιμάζουμε μια μπεσαμέλ: Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγανάκι και όταν αφρίσει προσθέτουμε το αλεύρι
κι ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα και ψήνουμε για λίγο ακόμη, ανακατεύοντας πάντα.Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας πάντα μέχρι να πάρει βράση η μπεσαμέλ και να πήξει. Εκτός φωτιάς ενσωματώνουμε το τριμμένο τυρί και τα κυβάκια του ζαμπόν. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.Για τις κρέπες: Μέσα σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν.Προσθέτουμε το αλεύρι από σουρωτήρι και το ενσωματώνουμε ανακατεύοντας με σύρμα.Ζεσταίνουμε την κρεπιέρα και όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα βουτύρου. Αφού λιώσει ρίχνουμε προσεκτικά στο κέντρο της μια ποσότητα χυλού και τον απλώνουμε με το ειδικό εργαλείο.Όταν ροδίσει από τη μια τη γυρίζουμε με τη βοήθεια της ειδικής σπάτουλας να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.Βγάζουμε την κρέπα σε πιατέλα και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να φτιάξουμε όλες τις κρέπες, τις οποίες αραδιάζουμε την μια πάνω στην άλλη.Διπλώνουμε τις κρέπες σε «πακέτα» τοποθετώντας τη γέμιση κατά μήκος στο κέντρο της καθεμιάς. Στη συνέχεια φέρνουμε πάνω από τη γέμιση πρώτα το πάνω ύστερα το κάτω μέρος της κρέπας και μετά το αριστερό και το δεξί. Εναλλακτικά διπλώνουμε τις κρέπες σε ρολό ή σε μαντήλια.

The post «Πακέτα» κρέπας με μπεσαμέλ, ζαμπόν και τυρί appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα