Συνταγές με ροδάκινα

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Αλμυρές και γλυκές συνταγές με βάση το υπέροχο καλοκαιρινό φρούτο.

Γλυκόξινο κοτόπουλο με ροδάκινα και ντοματίνια

Ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα με ένα διαφορετικό κοτόπουλο φούρνου που αυτή τη φορά συνδυάζουμε με ροδάκινα και ντοματίνια.

Υλικά για 4 άτομα4 ολόκληρα φιλέτα κοτόπουλου2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο2 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές
φέτες1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο2 μεγάλα ροδάκινα σε φέτες16 ντοματίνια ολόκληρα1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο2 κουτ. σούπας μηλόξιδο1 κουτ. σούπας soy sauce1 κουτ. γλυκού μέλιαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεσηΑλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με μια κουταλιά ελαιόλαδο και από τους δύο πλευρές. Το μεταφέρουμε σε γάστρα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.Με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι τα κρεμμύδια και αφού μαλακώσουν προσθέτουμε το σκόρδο, τα ροδάκινα, τα ντοματίνια και τα φέρνουμε μερικές βόλτες μαζί με τα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο.Σβήνουμε με το μηλόξιδο και προσθέτουμε τη soy sauce και το μέλι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ρίχνουμε στη γάστρα με το κοτόπουλο.Σκεπάζουμε και ψήνουμε το φαγητό για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με μαϊντανό ψιλοκομμένο. Συνοδεύουμε με ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

Σαλάτα caprese με ροδάκινα, ντοματίνια και μοτσαρέλα

Παραλλαγή της κλασικής ιταλικής καπρέζε με ζουμερά ροδάκινα, χρωματιστά ντοματίνια και μπουκίτσες βουβαλίσιας μοτσαρέλας.

Υλικά για 4 άτομα2 ροδάκινα σε φέτες15-20 ντοματίνια πολύχρωμα ή κόκκινα κομμένα στη μέση150 γρ. boconccini (βουβαλίσια μοτσαρέλα σε μπουκίτσες)Μια χούφτα φυλλαράκια βασιλικούΕξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδοΑλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένοΕκτέλεσηΔιαλέγουμε ώριμα και σφιχτά ροδάκινα ή νεκταρίνια. Τα πλένουμε καλά, τα σκουπίζουμε και αφού τα κόψουμε στη μέση και αφαιρέσουμε το κεντρικό τους κουκούτσι τα κόβουμε σε φέτες και τα ρίχνουμε σε σαλατιέρα.Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα με τα ροδάκινα, αλατίζουμε κι ανακατεύουμε.Προσθέτουμε τα bocconcini, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.

Χορταστική πράσινη σαλάτα με ψητό κοτόπουλο, ψητά ροδάκινα, καρύδια και φέτα

Ένα άκρως υγιεινό καλοκαιρινό πιάτο που μπορούμε να απολαύσουμε είτε σαν σαλάτα είτε σαν πλήρες γεύμα.

Υλικά για 2-4 άτομα2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ψημένο2 ροδάκινα μέτρια κομμένα στα 4αλάτι, πιπέρι2 κουτ. σούπας ελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι150 γρ. φέτα κατσικίσια σε κυβάκιασαλάτα ανάμεικτη πράσινη (έτοιμη από σακουλάκι)εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδοΕκτέλεσηΑλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε σε σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές. Το βγάζουμε στην άκρη.Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε τα ροδάκινα μέχρι να κάνουν ρίγες και τα βγάζουμε κι αυτά στην άκρη.Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε και τα καρύδια ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα. Τα αφήνουμε στην άκρη.Στρώνουμε σε πιατέλα τη σαλάτα κι αλατίζουμε ελαφρά. Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες και το μοιράζουμε πάνω από τη σαλάτα. Μοιράζουμε ομοιόμορφα και τα ψημένα ροδάκινα, τα κυβάκια της φέτας και τα καρύδια.Ραντίζουμε όλη τη σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

Ροδάκινα ποσαρισμένα σε γλυκό κρασί

Ένα ελαφρύ δροσιστικό επιδόρπιο που μπορούμε να σερβίρουμε παρέα με μια κουταλιά παγωτό ή γιαούρτι ή σαντιγί.

Υλικά για 6-8 άτομα6-8 ροδάκινα (ώριμα και σφιχτά)½ φλιτζάνι ζάχαρη2 φλιτζάνια γλυκό σαμιώτικο κρασί1 αστεροειδή γλυκάνισο1 ξύλο κανέλας1 λεμόνιΕκτέλεσηΠλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα ροδάκινα. Τα κόβουμε στη μέση κι αφαιρούμε το κουκούτσι τους.Τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και το κρασί. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν τα ροδάκινα και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν τα ροδάκινα.Με τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε σε μπολ φύλαξης.Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει μέχρι να μείνει το μισό περίπου και να δέσει ελαφρά. Περιχύνουμε τα ροδάκινα στο μπολ αφού κρυώσει και σκεπάζουμε. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Είσαι στην Κύπρο; Βρες εδώ όλα όσα θα χρειαστείς για να δημιουργήσεις καταπληκτικές συνταγές με ροδάκινα!

The post Συνταγές με ροδάκινα appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα