Τα πιο χρήσιμα σκεύη για να γίνεις master chef

Όσοι θεωρούν ότι το μαγείρεμα αποτελεί αγγαρεία… τότε υποπίπτουν σε ένα τρομερό λάθος. Η μαγειρική είναι τέχνη, για πολλούς ένα αγαπημένο χόμπι, για κάποιους άλλους μία δημιουργική απασχόληση. Ακόμα κι αν ληφθεί ως αυτονόητη ρουτίνα, το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα θα σε γεμίσει χαρά και ικανοποίηση.

Αν βαριέσαι τη μαγειρική θα πρέπει να σκεφτείς ότι δεν γίνεται πάντα να σου μαγειρεύει κάποιος άλλος ή να παραγγέλνεις απέξω.

Επίσης, αν είσαι αρχάριος δεν είναι ανάγκη να πειραματιστείς εξαρχής με δύσκολες και απαιτητικές συνταγές. Η μαγειρική θέλει υπομονή, σωστό εξοπλισμό και μπόλικη

όρεξη. Και μην ξεχνάς το εξής. Είναι πολύ ωραίο να μαγειρεύεις για τον ουρανίσκο σου, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να μαγειρεύεις για τους αγαπημένους σου ανθρώπους!

Απόκτησε τα απαραίτητα σκεύη που χρειάζεσαι ώστε να διαπρέψεις φτιάχνοντας από απλά πιάτα μέχρι περίτεχνες γαστρονομικές δημιουργίες. Παράλληλα εξοικονομείς αρκετά χρήματα με το μαγείρεμα στο σπίτι, γνωρίζεις από πρώτο χέρι ποια υλικά χρησιμοποιείς και φυσικά με λίγη προσπάθεια μπορείς να γίνεις… masterchef.

Να θυμάσαι ότι η απόδοση στο ψήσιμο διαφέρει ανάλογα με το υλικό και φυσικά το πάχος του κάθε σκεύους. Ανάλογα με το τι θέλεις να ψήσεις, θα πρέπει να επιλέξεις και το ανάλογο σκεύος.

 

Ο χρόνος είναι πολύτιμος

Να γνωρίζεις ότι η χύτρα ταχύτητας σου εξασφαλίζει ότι τα φαγητά σου ετοιμάζονται 2 με 3 φορές πιο γρήγορα, σε σχέση με τον κλασσικό τρόπο μαγειρέματος. Παράλληλα διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση του φαγητού σου. Και καθόλου αμελητέα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας… Επειδή ο χρόνος μαγειρέματος είναι μικρότερος, η χύτρα ταχύτητας καταναλώνει λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με τις παραδοσιακές μεθόδους και σκεύη.

Με τη χύτρα Fissler Vitaquick Premium θα εξοικονομείς χρόνο και φυσικά κόπο στα καθημερινά σου μαγειρέματα. Με χωρητικότητα 8 lt και βάση SuperThermic εξασφαλίζει τη βέλτιστη κατανομή της θερμότητας ενώ διαθέτει λειτουργία αποσυμπίεσης στη λαβή και ένδειξη ασφαλούς κλεισίματος.

Είναι απλή στη χρήση της, αρκεί να τηρείς τις οδηγίες του κατασκευαστή. Φυσικά σου δίνει τη δυνατότητα να ετοιμάσεις από κρέας και λαχανικά, μέχρι ρύζι και σούπες.

Υγιεινό μαγείρεμα

Μην δαιμονοποιείς τα τηγανητά. Χρειάζεται μέτρο και το κατάλληλο σκεύος, όπως το Tefal Unlimited 28εκ αντικολλητικό Τηγάνι. Ξεπέρασε τον εαυτό σου στη μαγειρική με τη νέα επίστρωση TITANIUM ANTI-SCRATCH για υγιεινό μαγείρεμα & εξαιρετική αντοχή! Το αντικολλητικό τηγάνι Tefal Unlimited εγγυάται εξαιρετική απόδοση, σύμφωνα πάντα με τα υψηλότερα πρότυπα και συνδυάζει την ευκολία της αντικολλητικής επίστρωσης με την εξαιρετική αντοχή στις γρατζουνιές, ακόμα και από μεταλλικά μαγειρικά εργαλεία.

Για πιο… eastern γεύσεις, με το Tefal Natural Force Τηγάνι Wok, της σειράς Natural Force με ανθεκτική αντικολλητική επίστρωση υψηλής ποιότητας, θα καλύψεις μία μεγάλη ποικιλία συνταγών με εξαιρετικά αποτελέσματα και απόδοση με μεγάλη διάρκεια.

Μοσχαράκι γιαουρτλού; Αρνί με κυδώνια στον φούρνο; Xοιρινό με δαμάσκηνα; Μία άριστη επιλογή για να ετοιμάσεις τα παραπάνω πεντανόστιμα παραδοσιακά φαγητά είναι το σετ με γάστρα και δύο γυάλινα ταψιά (Pyrex) 35 x 22 cm από γυαλί Borosilicate που είναι ανθεκτικό σε θερμοκρασίες από -40°C έως & 300°C και σε εναλλαγές θερμοκρασίας έως 220°C για να μπορεί να μπει κατευθείαν από την κατάψυξη στον φούρνο κι από εκεί στο τραπέζι σου. Τα χοντρά τοιχώματα θερμαίνονται αργά, αλλά διατηρούν τη θερμοκρασία για πολλή ώρα και τη διαχέουν ομοιόμορφα στο περιεχόμενο της γάστρας. Δεν λεκιάζει, δεν απορροφά οσμές και είναι υγιεινό καθώς διατηρεί τις βιταμίνες των τροφίμων. Μπαίνει στον φούρνο μικροκυμάτων και πλένεται στο πλυντήριο πιάτων.

Χόρεψέ τα στο… ταψί

Τα ταψιά χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, αλουμινίου, ανοξείδωτα, και αντικολλητικά. Τα ταψιά αλουμινίου είναι τα πιο γνωστά που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό.

Ενδεικτικό σκεύος που θα σου λύσει τα χέρια είναι το ταψί με εσωτερική και εξωτερική αντικολλητική επίστρωση χωρίς μόλυβδο, κάδμιο και χωρίς PFOA. Διαθέτει εργονομική λαβή για εύκολο χειρισμό και ειδικό σχεδιασμό με στόμιο εκροής. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες έως 230°C και κατάλληλο για χρήση σε παραδοσιακό φούρνο. Είναι ιδιαίτερα εύχρηστα καθώς η αντικολλητική τους ιδιότητα επιτρέπει στο ψητό να μαγειρευτεί χωρίς καθόλου λιπαρότητα.

Tip!!! Για το ανακάτεμα του φαγητού, υπάρχουν ειδικές σπάτουλες, ενώ το καθάρισμά τους πρέπει να γίνεται με μαλακό σφουγγάρι, ώστε να μην καταστραφεί η αντικολλητική τους επίστρωση.

Έμφαση στην ποιότητα

Η κομψή σειρά Tefal Emotion, από ανώτερης ποιότητας ανοξείδωτο ατσάλι, με εγγύηση 10 έτη, είναι ειδικά σχεδιασμένη κατσαρόλα για τις καθημερινές μαγειρικές ανάγκες.

Διαθέτει ενισχυμένη βάση που διαχέει τη θερμότητα εξασφαλίζοντας τέλειo μαγείρεμα και αντικολλητική επίστρωση τιτανίου για καλοψημένα πιάτα.

Αν θες μία εύκολη λύση, ώστε να έχεις όλα τα σκεύη που χρειάζεσαι, τότε επίλεξε ένα ολοκληρωμένο σετ. Ενδεικτική επιλογή το Set σκευών Pyramis Gourmet που αποτελείται από 5 μαγειρικά σκεύη με 3 εναλλασσόμενα καπάκια, σε πάρα πολύ καλή τιμή.

 

Πάντα σε… φόρμα

Αν θέλεις να διαπρέψεις και ως pastry chef, τότε πρέπει να είσαι σε… φόρμα.

Προμηθεύσου την αντικολλητική Φόρμα για Cupcakes/Muffins που σου εξασφαλίζει 6 υπέροχα cupcakes στη στιγμή! Με αντικολλητική επίστρωση κορυφαίας ποιότητας Xylan by Whitford, εξαιρετική θερμοαγωγιμότητα και ομοιόμορφο ψήσιμο λόγω της ιδανικής κατανομής πάχους. Κατάλληλη για φούρνο με αέρα. Φτιάξε τις γλυκιές λιχουδιές για τους φίλους και για όλη την οικογένεια. Τα παιδιά θα τις λατρέψουν.

Για καλοσχηματισμένα κέικ που θα κλέψουν τις εντυπώσεις απόκτησε τη φόρμα Κέικ με εσωτερική και εξωτερική αντικολλητική επίστρωση χωρίς μόλυβδο, κάδμιο και χωρίς PFOA. Διαθέτει εργονομική λαβή για εύκολο χειρισμό και ειδικό σχεδιασμό με στόμιο εκροής. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες έως 230°C και κατάλληλο για χρήση σε παραδοσιακό φούρνο.

Ακόνισε τα μαχαίρια

Τα μαχαίρια κουζίνας Tefal Ice Force είναι τα αγαπημένα και των ειδικών αφού έχουν μεγάλη διάρκεια και υψηλή απόδοση που συνδυάζει προηγμένη τεχνολογία με κομψό σχεδιασμό. Το σετ 5 μαχαιριών θα εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες κοπής και θα έχεις τη δυνατότητα να τα αποθηκεύεις με ασφάλεια στην πρακτική ξύλινη βάση.

Και για τους ξεχασιάρηδες… Το μαχαίρι Ever Sharp με τεχνολογία ακονίσματος ενσωματωμένη στο κάλυμμα του, διατηρείται κοφτερό και αποτελεσματικό ακόμα και μετά από μακροχρόνια χρήση. Χάρη στο σύστημα κλειδώματος το μαχαίρι μένει καλυμμένο και ασφαλές όσο είναι αποθηκευμένο. Έχει μήκος 16.5 εκ και μοντέρνο σχεδιασμό. Με αυτό το μαχαίρι σεφ θα ετοιμάσεις εύκολα και γρήγορα τα αγαπημένα σου τρόφιμα.

Mην ξεχνάς…

Στον Κωτσόβολο μπορείς να βρεις από τα τοπ εργαλεία μαγειρικής, piece of cake συνταγές του Άκη, έως τα πιο αξιόπιστα σκεύη που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα σου. Δεν χρειάζεται κόπος, αλλά τρόπος και φυσικά τα κατάλληλα οικιακά σκεύη, ώστε να γίνεις ο master chef του σπιτιού.

Bon Appétit…

The post Τα πιο χρήσιμα σκεύη για να γίνεις master chef appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
master chef, master, chef, νικητης master chef, chef, master, ρυζι, unlimited, νέα, μοσχαρι, αρνι, σετ, emotion, θες, λύση, set, gourmet, cupcakes, κεικ, ice, sharp, σεφ, cake, blog, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , μετρο, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα, cupcakes, σουπες, εργαλεια, κωτσοβολος, μαγειρικη, σεφ, χυτρα, ωρα, blog, απλα, ατσαλι, βιταμινες, φαγητα, γευση, γινεται, γυαλι, δυνατοτητα, εγγυηση, ευκολο, ευκολα, ενεργεια, ετη, τεχνη, τεχνολογια, υπομονη, θες, θυμασαι, καδμιο, κουζινα, κυδωνια, λαθος, λαχανικα, λειτουργια, λύση, λιχουδιες, μαχαιρια, μηκος, μπορεις, νοικοκυριο, παντα, οικογενεια, παιδια, πιατα, πλυντηριο πιατων, πλυντηριο, σετ, σιγουρα, σειρα, σπιτι, ταψι, τιμη, τηγανι, υψηλη, φυσικα, φορμα, χερι, χρονος, χαρα, ψησιμο, ψητο, unlimited, anti, ασφαλεια, cake, emotion, γευσεις, gourmet, ice, ιδιαιτερα, κρεας, κωτσοβολο, scratch, set, σφουγγαρι, sharp, σωστο, θερμοκρασια, υλικα, υλικο, ωραιο, ξεχνας, χερια, κρεας αλογου
Τυχαία Θέματα