Τούρτα red velvet

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Αυτό κι αν είναι έρωτας: Τέσσερις στρώσεις από red velvet κέικ που μεταξύ τους ενώνονται με αέρινη κρέμα τυριού κι έχουν κορώνα στο κεφάλι τους λαχταριστά κόκκινα φρούτα…

ΥλικάΓια το κέικ200 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου280 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική1/4 κουτ. γλυκού αλάτι60 ml ηλιέλαιο4 μέτρια αυγά400 γρ. ξινόγαλο2 βανιλίνες4 κουτ. σούπας κόκκινο χρώμα
ζαχαροπλαστικής350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του4 κουτ. σούπας κακάο1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

Για την κρέμα500 γρ. τυρί κρέμα250 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου2 κούπες ζάχαρη άχνη1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρήΞύσμα από 1 λεμόνι

Για τη διακόσμησηΚόκκινα φρούτα της επιλογής σας

ΕκτέλεσηΓια το κέικ: Ανακατεύουμε μέσα σ’ ένα μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ηλιέλαιο μέχρι να γίνουν κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξινόγαλο, τη βανίλια, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ένα ένα τα αυγά, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα σε ξεχωριστό μπολ και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.Στρώνουμε 2 φόρμες διαμ. 20εκ. με χαρτί ψησίματος και μοιράζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35 λεπτά.Για την κρέμα: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, για 2-3 λεπτά να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα. Τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.Όταν ξεφουρνίσουμε τα κέικ αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε πάνω σε σύρμα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.Για τη διακόσμηση: Κόβουμε τα δύο κέικ οριζόντια στη μέση και φτιάχνουμε τέσσερις δίσκους. Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι σε πιατέλα σερβιρίσματος. Με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής κόβουμε ροζέτες κρέμας και διακοσμούμε το κέικ. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια κέικ την κρέμα και στο τέλος διακοσμούμε με τα φρούτα της επιλογής μας.

The post Τούρτα red velvet appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα