Τούρτα σοκολάτα

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Μέσα έξω σοκολατένια με ζουμερή καρδιά και κόκκινες φράουλες για χρώμα και δροσιά.

ΥλικάΓια το παντεσπάνι6 αυγά270 γρ. ζάχαρη200 γρ. αλεύρι2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο1 βανιλίνηΓια το σιρόπι¾ φλιτζανιού νερό150 γρ. ζάχαρη1 σφηνάκι λικέρ κρέμα καφέ ή άλλο ποτό της επιλογής σαςΓια τη μους σοκολάτας300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά1 σφηνάκι λικέρ κρέμα καφέ ή άλλο ποτό της επιλογής σαςΓια την επικάλυψη και τη διακόσμηση200 γρ. κουβερτούρα200 ml κρέμα γάλακτος1 κουτ. σούπας μέλι1 κουτ. σούπας γερή βούτυροΦράουλες
κομμένες στη μέση

ΕκτέλεσηΠρώτα ετοιμάζουμε τη μους της γέμισης: Βάζουμε τα 200ml της κρέμας γάλακτος σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και τη σοκολάτα σε μπολ.Μόλις πάρει βράση η κρέμα τη ρίχνουμε καυτή στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα και στο τέλος ενσωματώνουμε το λικέρ ή το ποτό της επιλογής μας και αφήνουμε να κρυώσει.Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (τα 300ml) στην κουζινομηχανή μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί κι ενσωματώνουμε το μείγμα της σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής κι αφήνουμε τη μους στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και τέλος ανακατεύουμε μέσα το λικέρ ή το ποτό της επιλογής μας. Αφήνουμε να κρυώσει.Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC στον αέρα και βάζουμε μέσα 2 σχάρες. Στρώνουμε τρία ταψάκια με δίσκους λαδόκολλας που κόβουμε στο μέγεθος του πάτου των ταψιών μας.Χτυπάμε στην κουζινομηχανή τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη για 8-10 λεπτά περίπου, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει σαν λευκός αφρός. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε λίγο ακόμη.Σταματάμε τη λειτουργία της κουζινομηχανής και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά από σουρωτήρι ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια που ετοιμάσαμε.Ψήνουμε τα παντεσπάνια όλα μαζί στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Σκεπάζουμε με πετσέτα για να μην ξεραθούν.Για την επικάλυψη: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα σε μπολ. Ρίχνουμε από πάνω την καυτή κρέμα και ανακατεύουμε να λιώσει. Τέλος ενσωματώνουμε το μέλι και το βούτυρο κι αφήνουμε να κρυώσει.Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι σε πιατέλα και με ένα πινέλο σιροπιάζουμε ελαφρά. Απλώνουμε πάνω του μια στρώση μους σοκολάτας, σκεπάζουμε με δεύτερο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και απλώνουμε πάνω του την υπόλοιπη μους. Σκεπάζουμε με το τελευταίο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε επίσης.Περιχύνουμε με το γλάσο της σοκολάτας φροντίζοντας να καλύψουμε και τα πλαϊνά της τούρτας και την αφήνουμε στο ψυγείο. Διακοσμούμε την τελευταία στιγμή με φρέσκες φράουλες.

The post Τούρτα σοκολάτα appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα