H Google γιορτάζει τα 25 χρόνια απο την ίδρυσή της!

11:37 27/9/2023 - Πηγή: Plaisio

Το σημερινό Google Doodle doodle γιορτάζει… την ίδια!

Αν ασχολείσαι έστω και λίγο με τεχνολογία, θα έχεις σίγουρα συναντήσει και χρησιμοποιήσει κάποια υπηρεσία της Google: Από την μηχανή αναζήτησης που έχει πλέον δικό της ρήμα, επίσημα καταχωρημένο στα λεξικά της αγγλικής γλώσσας, το λειτουργικό Android

που βρίσκεται σε εκατομμύρια smart συσκευές, μέχρι το YouTube που είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη δημιουργική πλατφόρμα video, το Gmail αλλά και το AdSense που «σερβίρει» διαφημίσεις σε όλο το internet. Η Google είναι μια απο τις μεγαλύτερες αμερικανικές πολυεθνικές εταιρίες.

Όμως όπως όλα τα «φαινόμενα», έτσι και η Google δεν ήταν πάντα ο κολοσσός που γνωρίζουμε ήμερα. Όλα ξεκίνησαν όταν δύο διδακτορικοί φοιτητές που συμμετείχαν στο Computer Science Program του Stanford University δημιούργησαν έναν νέο τρόπο αναζήτησης στο Internet.

Οι Larry Page και Sergay Brin, συνεργάστηκαν στα πλαίσια μιας ερευνητικής εργασίας για να ανακαλύψουν τα μαθηματικά μοτίβα του παγκόσμιου ιστού. Το αποτέλεσμα ήταν μια πρώιμη έκδοση της αγαπημένης μηχανής αναζήτησης με την ονομασία “BackRub”.

Larry Page & Sergey Brin 2003 Via: Wikimedia Commons

Επίσημα όμως η Google ιδρύθηκε το 1998, με το ποσό των $100.000 που προσέφερε ως επένδυση ο συνιδρυτής της Sun Microsystems, Andy Belchosheim. Το όνομα της εταιρίας είναι εμπνευσμένο από τον μαθηματικό όρο “googol” που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον αριθμό 10 στην δύναμη του 100.

Η Google τα έβαλε με τον τότε γολιάθ που άκουγε στο όνομα Yahoo! και επικράτησε. Από μια ερευνητική εργασία που ξεκίνησε σε δωμάτια φοιτητικής εστίας και μια εταιρία που ξεκίνησε απο ένα νοικιασμένο γκαράζ, σήμερα η Google έφτασε να είναι μια κολοσιαία εταιρία που διαθέτει υπηρεσίες και προϊόντα που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο για να επικοινωνούν, να διασκεδάζουν, να εργάζονται και να βρίσκουν τον δρόμο τους (σωτήρια τα Google Maps).

Google Headquarters Via: Wikimedia Commons

Το μέλλον της Google προβλέπεται ακόμα πιο συναρπαστικό, αφού το AI βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος για την δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Χρόνια πολλά, Google και… “do the right thing”.

The post H Google γιορτάζει τα 25 χρόνια απο την ίδρυσή της! appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα