Αναζητώντας στα βιβλία την επόμενη τηλεοπτική επιτυχία

08:16 4/3/2021 - Πηγή: Diastixo

Όλο και πιο συχνά στρέφονται προς τα βιβλία οι συνδρομητικές υπηρεσίες streaming τηλεοπτικού περιεχομένου, όπως το Netflix, προκειμένου να δημιουργήσουν ελκυστικές ταινίες και σειρές βασισμένες σε λογοτεχνικά έργα. Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς σειρές του Netflix τελευταία είναι βασισμένες σε βιβλία, π.χ. «Bridgerton», «Lupin», «The Queen’s Gambit».

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι παραγωγές αυτές αναζωπυρώνουν το ενδιαφέρον για τα βιβλία στα

οποία βασίζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο απόγειο της επιτυχίας της σειράς «Bridgerton», πέντε βιβλία της σειράς που δημιούργησε η συγγραφέας Τζούλια Κουίν συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα των ευπώλητων των New York Times, ενώ η σειρά «Lupin», βασισμένη στον χαρακτήρα του αριστοκράτη λωποδύτη Αρσέν Λουπέν που δημιούργησε το 1905 ο Μορίς Λεμπλάν, έφερε ξανά στο προσκήνιο τα έργα του Γάλλου συγγραφέα σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Ιταλία, αλλά ακόμα και στην πατρίδα του, όπου πολλοί νεότεροι σε ηλικία Γάλλοι δε γνώριζαν τα βιβλία του.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Η σχέση μεταξύ βιβλίων και οθόνης είναι πάντως αμφίδρομη. Σύμφωνα με τον Jimmy Howe, ανώτερο στέλεχος του Netflix, στους αναγνώστες αρέσει να βλέπουν τα βιβλία που έχουν διαβάσει να παίρνουν ζωή μέσα από τη μεταφορά τους σε μία σειρά. «Τα βιβλία είναι μια απίστευτη πηγή αναψυχής εδώ και πολλά χρόνια, προσφέροντας απεριόριστες ευκαιρίες στους αναγνώστες να αποδράσουν από την καθημερινότητα ή να καταλάβουν τον εαυτό τους. Διαπιστώνουμε ότι οι βιβλιοφάγοι λατρεύουν να εξερευνούν και στην οθόνη τους κόσμους που ανακαλύπτουν στα βιβλία», δήλωσε στο CNN.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναζητώντας,anazitontas