Απαγορεύσεις βιβλίων: Ο κυβερνήτης της Φλόριντα κινδυνεύει να πέσει στην ίδια του την παγίδα

Ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, είναι ένας από τους πρωτοστάτες στο ανησυχητικό κύμα απαγορεύσεων βιβλίων που παρατηρείται τον τελευταίο χρόνο στις ΗΠΑ. Όμως τώρα στελέχη των Δημοκρατικών επιχειρούν να τον πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα, ζητώντας από σχολεία να εξετάσουν την απαγόρευση του βιβλίου του ΝτεΣάντις, με βάση τον νόμο που ο ίδιος υπέγραψε.

Ο επίμαχος νόμος περιλαμβάνει κατευθυντήριες γραμμές για περιεχόμενο

που θεωρείται ακατάλληλο για βιβλία που περιέχονται σε βιβλιοθήκες δημόσιων σχολείων αναφορικά με ζητήματα ρατσισμού, φύλων, σεξουαλικότητας και απεικόνισης σκηνών βίας. Οι Δημοκρατικοί, λοιπόν, υποστηρίζουν πως η διατύπωση του νόμου είναι τόσο ασαφής, ώστε θεωρητικά θα πρέπει να απαγορεύεται στα σχολεία και το βιβλίο του ΝτεΣάντις, καθώς περιλαμβάνει 46 φορές τη λέξη woke και 10 φορές τη φράση «φυλετική ιδεολογία», όροι που θα μπορούσαν να θεωρηθούν διχαστικοί.

«Θα πέσει ο ίδιος στην παγίδα που έστησε για τους άλλους», σχολίασε η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο πολιτειακό κοινοβούλιο της Φλόριντα, Φέντρις Ντρίσκελ, προσθέτοντας: «Αν η Αμερική δεν θέλει η τωρινή πραγματικότητα της Φλόριντα να γίνει η μελλοντική πραγματικότητα της Αμερικής, ο κόσμος πρέπει να ξέρει πώς είναι εδώ τα πράγματα. Αυτός είναι ο τρόπος μας να αντιδράσουμε, αλλά και να αναδείξουμε το πόσο γελοία γίνονται σε κάποιο βαθμό όλα αυτά».

Keywords
Τυχαία Θέματα