Ευθυμία Καλαϊτζίδου

00:56 5/3/2024 - Πηγή: Diastixo

Η συγγραφή του πρώτου μου έργου, Όταν ο χρόνος ψιθύρισε, διήρκησε περίπου έναν χρόνο, με πολλαπλές επεξεργασίες ανά διαστήματα. Στην πραγματικότητα, όμως, η ζύμωση των ιδεών και σκέψεων που ανέρχονται στην επιφάνεια κράτησε για κάποιες δεκαετίες. Ξεκίνησε από τότε που ήμουν παιδί και συνεχίστηκε μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της συγγραφικής διαδικασίας.

Πρόκειται για ιδέες οι οποίες δεν μπορούσαν πλέον να χαλιναγωγηθούν, αλλά ζητούσαν, απαιτούσαν σχεδόν να ξεπηδήσουν από το βάθος στο οποίο τις είχα κρύψει. Με την ολοκλήρωση του βιβλίου πήρα την πρώτη μου ανάσα, την ανάσα του πραγματικού

μου εαυτού. Η λύτρωση που επιζητούσε το σώμα και η ψυχή έφτασε την ίδια στιγμή που γράφτηκε και η τελευταία λέξη στην τελευταία σελίδα του βιβλίου.

{jb_quote} Η ζύμωση των ιδεών και σκέψεων που ανέρχονται στην επιφάνεια κράτησε για κάποιες δεκαετίες. {/jb_quote}

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο άνθρωπος και οτιδήποτε τον περιβάλλει. Θέματα όπως η ευγένεια προς τα παιδιά, η αντιμετώπισή τους, ο αλτρουισμός, η διαφορετικότητα των ονείρων και κατ’ επέκταση των επιλογών, ο εκφοβισμός, η αυτοθυσία, η φθίνουσα επικοινωνία του ανθρώπου με το περιβάλλον, η ελπίδα, είναι μερικά από τα ζητήματα που προβάλλονται. Τέλος, θα αναφερθώ στο ύψιστο αγαθό, το οποίο η σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα καθιστά αναγκαίο ίσως πιο πολύ από ποτέ, την Αγάπη. Μονάχα μέσω αυτής μπορεί η σκλαβιά να γίνει ελευθερία, το σκοτάδι να γίνει φως, ο θάνατος να γίνει ζωή, ο νους να γίνει καρδιά.

Μέσα από το τελευταίο αυτό δίπολο, το βιβλίο επιχειρεί να κάνει την ανησυχία του μικρού παιδιού, του κεντρικού χαρακτήρα, ανησυχία του κόσμου και να απαντήσει στα τραγικά ερωτήματα του παρόντος που έχει φέρει μαζί του το παρελθόν με μία ευχή μονάχα, να μην ανήκουν και στο αύριο του ανθρώπου, γιατί αν αυτό συμβεί τότε ο χρόνος δε θα έχει πλέον τη δυνατότητα να μας ψιθυρίζει...

Όταν ο χρόνος ψιθύρισε
Ευθυμία Καλαϊτζίδου
Εκδόσεις Βακχικόν
σ. 102
ISBN: 978-618-5733-97-1
Τιμή: 12,72€

Keywords
Τυχαία Θέματα