Η Ισπανίδα συγγραφέας Μόνικα Γκουτιέρες στην Αθήνα, 3/4

Τα καταστήματα Public, το Ινστιτούτο Θερβάντες, το φεστιβάλ Λογοτεχνία εν Αθήναις (ΛΕΑ) και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν το αναγνωστικό κοινό σε μια γνωριμία με την Ισπανίδα συγγραφέα Μόνικα Γκουτιέρες (Mónica Gutiérrez)

με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα, Η σκηνή των μεγάλων ονείρων (μτφρ. Κάλλια Ταβουλάρη, Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2022), τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, στις 8:30 το βράδυ, στο Public Café Συντάγματος.

Η Μόνικα Γκουτιέρες θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο και lifestyle blogger Τόνια Βάθη. Θα προλογίσει η Πιλάρ Τένα, διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες, και θα ακολουθήσει υπογραφή αντιτύπων από τη συγγραφέα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα ισπανικά με διαδοχική διερμηνεία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο Μαξ Μπόρχες, θεατρικός σκηνοθέτης στη Βαρκελώνη, διευθύνει έναν μικρό, εκκεντρικό θίασο. Την ημέρα της πρεμιέρας του Μάκβεθ, ο Μαξ βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Όλα φαίνεται να πηγαίνουν στραβά, ενώ κανονικά αυτή θα έπρεπε να είναι η μέρα του θριάμβου του: οι μάγισσες παραείναι όμορφες, το στέμμα του βασιλιά έχει σπάσει και ο Μάκβεθ αναδίδει μια ύποπτη μυρωδιά ουίσκι. Όπως όμως του θυμίζει συχνά η πανέξυπνη βοηθός του, η Έλσα Σολέρ, η παράσταση πρέπει πάντα να συνεχίζεται... Μετά την επιτυχία του Βιβλιοπωλείου των μικρών θαυμάτων, η Μόνικα Γκουτιέρες επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα γεμάτο μαγεία και αγάπη για τον κόσμο του θεάτρου.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Μόνικα Γκουτιέρες γεννήθηκε στη Βαρκελώνη. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και ιστορία. Ασχολείται με τη συγγραφή και έχει διακριθεί για τα διηγήματα και τα ποιήματά της. Το μυθιστόρημά της Το βιβλιοπωλείο των μικρών θαυμάτων (μτφρ. Κάλλια Ταβουλάρη, Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2021) αποτέλεσε εκδοτικό φαινόμενο κατά τη διάρκεια της καραντίνας στην Ισπανία και έγινε διεθνές μπεστ σέλερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα