Η παρ’ ολίγον μοιραία συνάντηση που ενέπνευσε ένα βραβευμένο μυθιστόρημα

Ένα μυθιστόρημα εμπνευσμένο από μία παρ’ ολίγον μοιραία συνάντηση που είχε το 1973 χάρισε στη συγγραφέα Σάλι Τζ. Μόργκαν, σχεδόν πενήντα χρόνια μετά, το βραβείο Portico, το οποίο απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε έργα που «αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα του αγγλικού Βορρά».

Σε ηλικία 21 ετών η Μόργκαν έκανε οτοστόπ, όταν ένα αυτοκίνητο, όπου επέβαινε ένας άντρας με την έγκυο γυναίκα του, σταμάτησε μπροστά της. Όμως η κοπέλα είχε ένα κακό προαίσθημα και αποφάσισε να μην μπει στο αυτοκίνητο. Όπως αποδείχτηκε, το προαίσθημά της ήταν σωτήριο: το ζευγάρι αυτό ήταν οι Φρεντ και

Ρόζμαρι Γουέστ, που πολλά χρόνια αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είχαν βιάσει, βασανίσει και δολοφονήσει τουλάχιστον 12 νεαρές γυναίκες, μεταξύ των οποίων και κάποιες που έκαναν οτοστόπ.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

«Όταν το συνειδητοποίησα, νομίζω πως πάνιασα ολόκληρη. Η συνέπεια του να έμπαινα σε εκείνο το αυτοκίνητο δε θα ήταν μόνο ο θάνατος. Θα ήταν κάτι φρικτό» δήλωσε στο BBC η συγγραφέας.

Πάντως, το Toto Among the Murderers αντλεί έμπνευση από αυτό το περιστατικό, αλλά δε μένει εκεί. «Το βιβλίο είναι επίσης αστείο, καυστικό και ποιητικό…» ανέφερε η Μόργκαν, εξηγώντας πως ήθελε να γράψει «για την ιδέα ότι οι νεαρές γυναίκες είναι περικυκλωμένες από δολοφόνους, ότι αποτελούν λεία». Η δε πρωταγωνίστρια του βιβλίου, μια αναρχική απόφοιτη σχολής καλών τεχνών, είναι εμπνευσμένη από την ίδια τη συγγραφέα, αν και «νομίζω ότι είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από μένα», σύμφωνα με τη Μόργκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα