Ηνωμένο Βασίλειο: Το 20% των γονιών δαπανούν λιγότερα χρήματα για τα βιβλία των παιδιών τους

Ένας στους πέντε γονείς και κηδεμόνες στο Ηνωμένο Βασίλειο δαπανά πλέον λιγότερα χρήματα σε βιβλία για τα παιδιά του εξαιτίας της ακρίβειας, ενώ ένας στους τέσσερις έχει ζητήσει από τα παιδιά του να δανείζονται περισσότερα βιβλία από τη σχολική βιβλιοθήκη, σύμφωνα με νέα έρευνα του National Literacy Trust και της ψηφιακής τράπεζας Chase σε δείγμα 3.000 γονέων και κηδεμόνων.

Ανησυχητικό

είναι, στο μεταξύ, το στοιχείο ότι σε ποσοστό 10% οι γονείς δηλώνουν πως είναι υπερβολικά στρεσαρισμένοι εξαιτίας των οικονομικών πιέσεων για να διαβάσουν ένα βιβλίο στα παιδιά τους, όπως και το ότι 40% των γονιών παραδέχονται πως τα παιδιά τους δεν έχουν πρόσβαση σε ένα ήσυχο μέρος, όπου μπορούν να διαβάσουν άνετα ένα βιβλίο.

Όπως επισημαίνεται, τα στοιχεία αυτά υπογραμμίζουν τη σημασία των σχολικών βιβλιοθηκών, από τις οποίες εξαρτώνται όλο και περισσότερα νοικοκυριά για να έχουν τα παιδιά πρόσβαση σε βιβλία, αλλά και σε χώρους όπου μπορούν να τα διαβάσουν. Ωστόσο, ένα στα επτά δημοτικά σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο δε διαθέτει βιβλιοθήκη, στερώντας την πολύτιμη αυτή υπηρεσία από περίπου 750.000 παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα