Ιταλία: Μεγάλος προβληματισμός στον εκδοτικό χώρο για τα αυξημένα κόστη

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι Ιταλοί εκδότες λόγω της δραματικής αύξησης στις τιμές των πρώτων υλών και της ενέργειας, και προειδοποιούν για ενδεχόμενες ελλείψεις, καθυστερήσεις, καθώς και αυξήσεις στις τιμές των βιβλίων.

«Έπειτα από δύο πολύ θετικά χρόνια, η έκτακτη κατάσταση του χαρτιού προβάλλει ως σοβαρός κίνδυνος για τον κόσμο του βιβλίου», δήλωσε ο Ricardo Franco Levi, πρόεδρος της Ένωσης Ιταλών Εκδοτών, τονίζοντας: «Αυτές οι δυσβάσταχτες

αυξήσεις τιμών συμπιέζουν τα περιθώρια κέρδους όλων των εκδοτών, που μεταφράζεται σε κίνδυνο αύξησης τιμών για διάφορα βιβλία, ένα μονοπάτι που είναι ιδιαίτερα δύσβατο για τους εκδότες πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, οι οποίοι υπόκεινται σε πλαφόν βάσει νόμου. Επιπρόσθετα στις αυξήσεις των τιμών υπάρχουν δυσκολίες στην εφοδιαστική αλυσίδα, που καθιστούν ακόμα πιο δύσκολο τον προγραμματισμό της παραγωγής και τη διασφάλιση της έγκαιρης διανομής».

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Επικαλούμενος στοιχεία από μέλη της Ένωσης, ο Levi ανέφερε πως οι αυξήσεις στην τιμή του χαρτιού φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το 90%, ενώ σημείωσε ότι οι κλάδοι που υφίστανται το βαρύτερο πλήγμα είναι αυτοί των βιβλίων τέχνης και των τουριστικών οδηγών. Οι εκδότες ζητούν τώρα μέτρα στήριξης από την ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα