Κατέρρευσε η συμφωνία για τη συγχώνευση της Penguin Random House με τη Simon & Schuster

«Ταφόπλακα» μπαίνει οριστικά στο εγχείρημα της συγχώνευσης δύο από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους του κόσμου, των Penguin Random House και Simon & Schuster, μετά τη δικαστική απόφαση που έκρινε πως από την εν λόγω συγχώνευση θα προέκυπταν στρεβλώσεις όσον αφορά τον ανταγωνισμό στην αμερικανική βιομηχανία του βιβλίου.

Αν και αρχικά ο γερμανικός όμιλος Bertelsmann, στον οποίο ανήκει η Penguin Random House, είχε

προαναγγείλει ότι θα ασκούσε έφεση κατά της απόφασης, έκανε τελικά στροφή 180 μοιρών, γνωστοποιώντας πως «θα συνεχίσει την ανάπτυξη των παγκόσμιων δραστηριοτήτων του στο βιβλίο χωρίς τη μέχρι πρότινος σχεδιαζόμενη συγχώνευση της Penguin Random House και της Simon & Schuster».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, αιτία για αυτή την υπαναχώρηση ήταν η στάση της Paramount Global, του μητρικού ομίλου της Simon & Schuster, η οποία εμφανιζόταν απρόθυμη να συνταχθεί με τον όμιλο Bertelsmann στη διαδικασία της έφεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, βάσει της αρχικής συμφωνίας μεταξύ των δύο ομίλων, η Penguin Random House οφείλει τώρα να καταβάλει το ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων στην Paramount.

Keywords
Τυχαία Θέματα