Κλειστή από πέρυσι λόγω πυρκαγιάς μια αγαπημένη καφετέρια της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

22:35 1/9/2022 - Πηγή: Diastixo

Έναν χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά που προκάλεσε τεράστιες φθορές στο εσωτερικό της, η εμβληματική καφετέρια The Elephant House του Εδιμβούργου παραμένει κλειστή –και δεν έχει αρχίσει καμία εργασία για την αποκατάστασή της– προκαλώντας θλίψη στους φανατικούς αναγνώστες του Χάρι Πότερ, καθώς μέρος των βιβλίων της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ γράφτηκε εκεί.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της καφετέριας, Ντέιβιντ Τέιλορ, οι πρώτες εργασίες

που είναι απαραίτητο να γίνουν αφορούν την ασφάλεια του πενταώροφου κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η καφετέρια. Ωστόσο, η εταιρεία στην οποία ανήκε το ακίνητο πτώχευσε λίγο μετά την πυρκαγιά και οι σχετικές διαδικασίες έχουν παγώσει.

Μιλώντας στο BBC, ο Τέιλορ ανέφερε: «Έχω δεχτεί αμέτρητα e-mails και γράμματα από φανατικούς αναγνώστες του Χάρι Πότερ που ρωτούν πότε θα ξανανοίξει η καφετέρια και δεν ξέρω τι να τους πω, καθώς ο διαχειριστής δεν απαντά στις κλήσεις μου. Έχω επίσης στείλει επιστολή μέσω του δικηγόρου μου, αλλά και πάλι δεν είχα ανταπόκριση. [...] Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου δεν έχει κάνει τίποτα εδώ και έναν χρόνο».

Σημειώνεται ότι το The Elephant House ήταν μία από τις δύο καφετέριες όπου σύχναζε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για να γράψει, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, επιλέγοντας συνήθως να καθίσει σε ένα συγκεκριμένο ξύλινο τραπέζι. Το τραπέζι αυτό διασώθηκε από την πυρκαγιά και έχει αποκατασταθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα