Ο ηθοποιός που έγινε συγγραφέας μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο

Τον Μάρτιο του 2022, ο 75χρονος ηθοποιός Σαμ Νιλ (γνωστός από την ερμηνεία του στην ταινία Jurassic Park) διαγνώστηκε με επιθετικό λέμφωμα Non-Hodgkin. Μη μπορώντας πια να εργαστεί, βρήκε στο γράψιμο μια παρηγοριά και μια δημιουργική απασχόληση. Έναν χρόνο αργότερα, στις 23 Μαρτίου 2023, κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του με τίτλο Did I Ever Tell You This?, στην οποία αναφέρεται τόσο στην καριέρα του, όσο και στο πρόβλημα υγείας του.

Μιλώντας στο BBC, ο Νιλ εξήγησε πως, όταν έγινε η διάγνωση, αναρωτήθηκε τι θα έπρεπε να κάνει και του

πέρασε από το μυαλό η συγγραφή. «Αρχικά νόμιζα ότι θα έγραφα απλώς μερικές ιστορίες, όχι ολόκληρο βιβλίο. Αλλά έβρισκα τη συγγραφή όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Έναν χρόνο μετά, όχι μόνο έγραψα το βιβλίο (δεν είχα ghost writer), αλλά βγήκε και σε χρόνο-ρεκόρ. Οι εκδότες μου είναι θαυμάσιοι άνθρωποι, υποψιάζομαι όμως ότι ήθελαν να το βγάλουν γρήγορα σε περίπτωση που τα τίναζα πριν έρθει η ώρα για την κυκλοφορία του», δήλωσε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως το βιβλίο δεν έχει ως θέμα τον καρκίνο –«δεν αντέχω τα βιβλία για καρκίνο», σχολίασε–, αλλά τη διασκεδαστική και απρόσμενη ζωή και καριέρα του, στη διάρκεια της οποίας εμφανίστηκε σε πάνω από εβδομήντα ταινίες. «Δε φοβάμαι να πεθάνω», ανέφερε ο ηθοποιός. «Αυτό που δεν θέλω είναι να σταματήσω να ζω, γιατί πραγματικά μου αρέσει η ζωή».

Keywords
Τυχαία Θέματα