«Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος προτείνουν 5+1 νέα βιβλία που δεν πρέπει να χάσετε» της Ασημίνας Γιαννοπούλου

Επιλέξαμε να συστήσουμε στο κοινό μυθιστορήματα που αναδεικνύουν την πολυπλοκότητα της γυναικείας φύσης. Πέντε μεταφρασμένα μυθιστορήματα συν ένα ελληνικό, που θα βυθίσουν τους αναγνώστες σε κόσμους και εποχές μακρινές ή φανταστικές, αλλά και θα εγείρουν αγωνία, βαθιά συγκίνηση και περίσκεψη.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Stephen King, Η ιστορία της Λίσι, μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος


(Κυκλοφορία: 22/9/2021)

Η ιστορία της Λίσι, ίσως το πιο προσωπικό και δυνατό έργο του Βασιλιά, είναι μια ιστορία με θέμα την πηγή της δημιουργικότητας, τους πειρασμούς της παράνοιας και τη μυστική γλώσσα της αγάπης. Η Λίσι παρακολουθούσε επί χρόνια τον άντρα της να αποτραβιέται σε ένα μέρος που τον τρόμαζε αλλά και τον ενέπνεε. Μετά τον θάνατό του, η Λίσι αποφασίζει να επισκεφτεί αυτό το μέρος και έρχεται αντιμέτωπη με τους δαίμονες του Σκοτ. Πρόσφατα κυκλοφόρησε σε μίνι τηλεοπτική σειρά, σε σκηνοθεσία Pablo Larain και πρωταγωνιστές την Julian Moore και τον Clive Owen.

Silvia Moreno-Garcia, Mexican Gothic, μετάφραση: Έφη Τσιρώνη
(Κυκλοφορία: 13/10/2021)

Μια προκλητική, ηλεκτρισμένη ιστορία τρόμου τοποθετημένη σε μια σκοτεινή έπαυλη στο Μεξικό της δεκαετίας του ’50. Η Moreno-Garcia, της οποίας η γραφή προσομοιάζεται με το στιλ των Daphne du Maurier και Guillermo del Toro, πειραματίζεται με τη φόρμα των gothic θρίλερ χτίζοντας μια στοιχειωτική αφήγηση γύρω από τους αινιγματικούς χαρακτήρες των πρωταγωνιστών. Το μυθιστόρημα μετρά ήδη εκατομμύρια πωλήσεων σε όλο τον κόσμο και έχει τιμηθεί με το βραβείο Nebula (best novel 2020), ενώ θα μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά από το Hulu.

Sophie Mackintosh, Μπλε κλήρος, μετάφραση: Ιωάννα Ηλιάδη
(Κυκλοφορία: 13/10/2021)

Ένα συνταρακτικό φεμινιστικό μυθιστόρημα, άμεσα συνδεδεμένο με τη σημερινή δυστοπική πραγματικότητα. Η ιστορία μιας γυναίκας που θέλει απεγνωσμένα να γίνει μητέρα σε μια κοινωνία που έχει μετατρέψει τη μητρότητα σε προνόμιο για λίγες. Την ημέρα της πρώτης περιόδου, κάθε κοπέλα παρουσιάζεται στον σταθμό κλήρωσης για να μάθει τι είδους γυναίκα θα γίνει: Ο λευκός κλήρος υπαγορεύει οικογένεια και παιδιά, ενώ ο μπλε, καριέρα και ελευθερία. Αφού πάρει τον κλήρο, δεν υπάρχει επιστροφή. Το βιβλίο ήταν υποψήφιο για Man Booker Prize 2018.

Avni Doshi, Καμένη ζάχαρη, μετάφραση: Κλαίρη Παπαμιχαήλ
(Κυκλοφορία: 13/10/2021)

Το λογοτεχνικό ντεμπούτο της Avni Doshi, με το οποίο έφτασε στη βραχεία λίστα των βραβείων Man Booker 2020 και ήταν υποψήφιο για το Women’s Prize for Fiction 2021, εξετάζει τις συνέπειες μιας τοξικής μητέρας και φωτίζει τις πιο μύχιες πτυχές μιας από τις πιο θεμελιώδεις σχέσεις στη ζωή μας. Στα νιάτα της η Τάρα ήταν ατίθαση, ζούσε στους δρόμους, κυνηγούσε μάταιους έρωτες και όλα αυτά έχοντας μαζί τη μικρή της κόρη. Τώρα που έχει βρεθεί ανήμπορη σε κατάσταση άνοιας, η κόρη της βρίσκεται αντιμέτωπη με την υποχρέωση να φροντίσει μια γυναίκα που ποτέ της δεν τη φρόντισε. Αιχμηρή σαν λεπίδα και γεμάτη καυστικό πνεύμα, η Καμένη ζάχαρη ρωτάει πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους.

Sarah Penner, Το μυστικό φαρμακείο, μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη
(Κυκλοφορία: 17/11/2021)

Στα βάθη του Λονδίνου τον δέκατο όγδοο αιώνα, μια φαρμακοποιός προμηθεύει μυστικά δηλητήρια σε γυναίκες που θέλουν να εξοντώσουν τους άνδρες που τις κακοποίησαν. Μια ανατρεπτική ιστορία από την πρωτοεμφανιζόμενη Sarah Penner για τις γυναίκες που επαναστατούν ενάντια στον ανδρικό κόσμο, την καταστροφική δύναμη της εκδίκησης και το σιωπηλό δίκτυο αλληλοβοήθειας μεταξύ των γυναικών, που έγινε διεθνές best seller αμέσως μόλις κυκλοφόρησε και μεταφράζεται σε σαράντα χώρες. Το βιβλίο θα μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά από τη Fox.

Κώστια Κοντολέων, Άννα το όνομά της
(Κυκλοφορία: 17/11/2021)

Το νέο μυθιστόρημα της καταξιωμένης συγγραφέα και μεταφράστριας Κώστιας Κοντολέων μάς μεταφέρει στη Λήμνο της δεκαετίας του ’30, φωτίζοντας τα γεγονότα και τις συνέπειες μιας καταστροφικής πυρκαγιάς που στιγμάτισε τη μοίρα πολλών ανθρώπων. Ένας αυτοσχέδιος κινηματογράφος γίνεται παρανάλωμα του πυρός και μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται η γυναίκα και η κόρη του Μήτσου Τιμολέοντος. Ο ίδιος, μη μπορώντας να ξεπεράσει το ψυχολογικό σοκ, ζητά μετάθεση για την Αθήνα, όπου θα γνωρίσει την Άννα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξαναχτίσει τη ζωή του. Άννα έλεγαν την κόρη του, Άννα και τη νέα του γυναίκα. Ένα όνομα αρκεί για να στοιχειώσει πόσες ζωές… Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, μέσα από την οποία χαρτογραφείται σχεδόν ολόκληρος ο 20ός αιώνας.

Η Ασημίνα Γιαννοπούλου είναι υπεύθυνη εκδόσεων του Κλειδάριθμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα