Σε ανοδική τροχιά οι πωλήσεις βιβλίων στην Ιταλία

Ευχάριστα είναι τα νέα στην Ιταλία για την εκδοτική βιομηχανία, καθώς τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ιταλική Ένωση Εκδοτών δείχνουν μία σημαντική αύξηση στις πωλήσεις βιβλίων κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2021.

Ειδικότερα, συνυπολογίζοντας τις πωλήσεις λογοτεχνικών και μη λογοτεχνικών βιβλίων, τόσο από φυσικά σημεία πώλησης όσο και μέσω διαδικτύου, οι πωλήσεις του πρώτου εννεαμήνου του 2021 υπολογίζεται ότι διαμορφώθηκαν στα 1,04 δισεκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας κατά 29%

την αντίστοιχη επίδοση του 2020, της χρονιάς που σημαδεύτηκε από το ξέσπασμα της πανδημίας. Όμως ακόμα και σε σχέση με το 2019, την τελευταία χρονιά προ πανδημίας, οι πωλήσεις εμφανίζονται αυξημένες κατά 16,2%.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

«Η τάση που είχαμε ήδη παρατηρήσει στα τέλη του 2020 και έπειτα στο πρώτο μισό του έτους έχει πλέον εδραιωθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Εκδοτών, Ricardo Franco Levi, τονίζοντας: «Αυτοί οι αριθμοί απαιτούν προσεκτική μελέτη […] Η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου του Τορίνο [14-18 Οκτωβρίου] με φυσική παρουσία αποτελεί ένα ακόμα σημάδι για τη ζωντάνια της ιταλικής εκδοτικής βιομηχανίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα