Σπάνιο αντίτυπο του «Οδυσσέα» του Τζέιμς Τζόις παραλίγο να πωληθεί για μία λίρα

08:17 9/3/2022 - Πηγή: Diastixo

Ένα σπάνιο αντίτυπο μιας ειδικής έκδοσης του Οδυσσέα του Τζέιμς Τζόις λίγο έλειψε να πωληθεί στην τιμή της μίας λίρας σε φιλανθρωπικό κατάστημα στο Κάρντιφ της Ουαλίας, όπου όμως μια εθελόντρια κατάλαβε ότι επρόκειτο για ένα πολύτιμο βιβλίο, κι έτσι τώρα βγαίνει σε δημοπρασία για ένα σαφώς πιο ταιριαστό στην αξία του ποσό.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Σύμφωνα με το BBC, την ειδική έκδοση του 1936, που φέρει τον αριθμό 766

–από τα μόλις 900 αντίτυπά της που κυκλοφόρησαν– και είναι σε καλή κατάσταση, δώρισε ένας άγνωστος άνδρας στο Tenovus Cancer Care, τα έσοδα του οποίου διατίθενται σε καρκινοπαθείς. Από τις σελίδες του βιβλίου εξείχαν δύο δικαστικά υπομνήματα για οπλοκατοχή, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως σελιδοδείκτες.

«Μόλις άνοιξα τη σελίδα κατάλαβα ότι ήταν κάτι ξεχωριστό, επειδή είχε τον αριθμό της έκδοσης», δήλωσε η εθελόντρια Francoise Curtis, που ανακάλυψε το βιβλίο και ενημέρωσε τον διευθυντή του καταστήματος, ο οποίος σκόπευε να το πουλήσει στην τιμή της μίας λίρας.

Στις 16 Μαρτίου το βιβλίο θα διατεθεί σε δημοπρασία στο Κάρντιφ και αναμένεται να πωληθεί γύρω στις 800 λίρες. Όλα τα έσοδα θα πάνε στο Tenovus Cancer Care.

Keywords
Τυχαία Θέματα