Στην Picador και το δεύτερο βιβλίο του Ντάγκλας Στιούαρτ

Τα δικαιώματα του δεύτερου μυθιστορήματος του Ντάγκλας Στιούαρτ στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Βρετανική Κοινοπολιτεία εξασφάλισε και πάλι ο εκδοτικός οίκος Picador. Η κυκλοφορία του έργου, με τίτλο Young Mungo, προγραμματίζεται για τον Απρίλιο του 2022.

Το πρώτο βιβλίο του Στιούαρτ, το Σάγκι Μπέιν (μτφρ. Σταυρούλα Αργυροπούλου, Εκδόσεις Μεταίχμιο 2021), τιμήθηκε με το βραβείο Booker 2020, εκτοξεύοντας τη φήμη του

συγγραφέα διεθνώς. Μάλιστα, ο Στιούαρτ έγινε μόλις ο δεύτερος Σκοτσέζος που κατέκτησε το βραβείο, ενώ ήταν μόλις η πέμπτη φορά στην ιστορία του θεσμού που το βραβείο πήγε σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Ως προς την υπόθεσή του, το Young Mungo αφηγείται τον «επικίνδυνο πρώτο έρωτα» δύο νεαρών από τη Γλασκόβη, του Mungo και του James: «Γεννημένοι κάτω από διαφορετικά αστέρια –ο ένας ανετράφη ως προτεστάντης, ο άλλος ως καθολικός– θα έπρεπε να είναι ορκισμένοι εχθροί. Το περιβάλλον τους είναι ακραία πατριαρχικό και προσκολλημένο στη θρησκεία, ενώ στην περιοχή τους κυριαρχούν συμμορίες βίαιων νεαρών».

Keywords
Τυχαία Θέματα