Στον Κλέμενς Ζετς το Βραβείο Μπίχνερ

Στον Αυστριακό συγγραφέα Κλέμενς Ζετς (Clemens Setz) απονεμήθηκε φέτος το μεγαλύτερο γερμανικό βραβείο λογοτεχνίας, το Βραβείο Μπίχνερ, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ.

Η Γερμανική Ακαδημία Γλώσσας επέλεξε τον Κλέμενς Ζετς ως «έναν καλλιτέχνη του λόγου, που με τα διηγήματα και τα μυθιστορήματά του εξερευνά τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης». Ωθείται, τονίζει η επιτροπή του βραβείου, από έναν βαθύ ανθρωπισμό, ο οποίος συνδυάζεται με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και πλούτο ποιητικής και γλωσσικής φαντασίας. Με

εκπληκτικό τρόπο αναδεικνύει πλήθος όψεις μιας εντελώς σύγχρονης πραγματικότητας και κάθε του βιβλίο «μαρτυρεί το πείσμα και την ομορφιά της λογοτεχνίας».

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Με το ίδιο βραβείο στο παρελθόν έχουν τιμηθεί διάσημοι σήμερα συγγραφείς, όπως οι: Άννα Ζέγκερς, Γκότφριντ Μπεν, Μαξ Φρις, Πάουλ Τσέλαν, Φρίντριχ Ντίρενματ, Γκίντερ Γκρας, Χάινριχ Μπελ, Τόμας Μπέρνχαρντ κ.ά.

Σημειωτέον ότι το πρώτο βιβλίο του Κλέμενς Ζετς στα ελληνικά, Η παρηγοριά των στρογγυλών πραγμάτων, κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό από τις Εκδόσεις Gutenberg, σε μετάφραση του Χρήστου Αστερίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα