Τα βιβλία και οι συγγραφείς που τιμήθηκαν με τα φετινά βραβεία Πούλιτζερ

20:17 6/6/2023 - Πηγή: Diastixo

Δύο βιβλία μοιράστηκαν το φετινό βραβείο Πούλιτζερ λογοτεχνίας, καθώς η κριτική επιτροπή αποφάσισε να το απονείμει εξ ημισείας στο Demon Copperhead της Μπάρμπαρα Κινγκσόλβερ, μία σύγχρονη αναψηλάφηση του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ του Ντίκενς, και στο Trust του Ερνάν Ντιάζ (Παρακαταθήκη, μτφρ. Κάλλια Παπαδάκη, Εκδόσεις Μεταίχμιο 2023), με φόντο τη Νέα

Υόρκη της δεκαετίας του 1920.

Το Πούλιτζερ βιογραφίας απονεμήθηκε στην Beverly Gage για τη βιογραφία του Τζ. Έντγκαρ Χούβερ, επί χρόνια επικεφαλής του FBI, ενώ το Πούλιτζερ αυτοβιογραφίας απέσπασε ο Hua Hsu για το Stay True. Όσο για το Πούλιτζερ ποίησης, αυτό πήγε σε έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Αμερικανούς ποιητές, τον Carl Phillips.

Στη γενική κατηγορία των μη λογοτεχνικών έργων, το βραβείο απέσπασαν οι Robert Samuels και Toluse Olorunnipa για το βιβλίο τους σχετικά με τον Τζορτζ Φλόιντ, του οποίου η δολοφονία από αστυνομικούς προκάλεσε κύμα αντιδράσεων για τη φυλετική βία στις ΗΠΑ το 2020. Στην κατηγορία της Ιστορίας επικράτησε το Freedom’s Dominion: A Saga of White Resistance to Federal Power του Jefferson Cowie.
Τέλος, το Πούλιτζερ θεατρικού έργου απέσπασε το μονόπρακτο English της Sanaz Toossi.

Keywords
Τυχαία Θέματα