Το μυθιστόρημα «Για να δει τη θάλασσα» της Ευγενίας Φακίνου στη μεγάλη οθόνη

Το μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου Για να δει τη θάλασσα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2008) αποτέλεσε την έμπνευση για τη νέα ταινία της Αγγελικής Αντωνίου, με τίτλο Πράσινη θάλασσα, με την Αγγελική Παπούλια και τον Γιάννη Τσορτέκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το βιβλίο είναι μια αυτοβιογραφική μυθοπλασία, όπου το πραγματικό συγχέεται με το φανταστικό, το «εγώ» γίνεται «αυτή», ενώ οι μικρές καθημερινές χαρές οδηγούν στην ελπίδα και τη λύτρωση. Η ηρωίδα δεν θυμάται

ποια είναι, ούτε πώς τη λένε. Θυμάται όμως να μαγειρεύει. Στην κουζίνα ενός ταβερνείου του Κολωνού (σε κάποιο ταβερνείο λιμανιού στην ταινία), ανάμεσα σε μυρωδιές μπαχαρικών και συνταγές ξεχασμένων φαγητών, θα προσπαθήσει να πυροδοτήσει τις αναμνήσεις της και να ξαναβρεί τη βιωματική της μνήμη.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Αυτό που γοήτευσε την Αγγελική Αντωνίου και θέλησε να το διηγηθεί μέσα από τον φακό της ήταν το παράδοξο πώς ένας άνθρωπος με απώλεια μνήμης παράγει αναμνήσεις. Αυτή η αντίθεση της ηρωίδας, που ενώ έχει ξεχάσει τα πάντα, θυμάται τις μαγειρικές συνταγές και τα φαγητά της δημιουργούν μνήμες, ανατρέπουν καταστάσεις και επιδρούν καταλυτικά στις ανθρώπινες σχέσεις.

Η ταινία θα προβάλλεται από τις 25 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από τη filmtrade.

Keywords
Τυχαία Θέματα