MKO Υδροναύτες: βράβευση στο διαγωνισμό «Νησίδες Ποιότητας»

Η συμπλήρωση ενός έτους από τη σύσταση της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ», συνέπεσε με μια εξαιρετική επιβράβευση των προσπαθειών και την αναγνώριση του εθελοντικού έργου που προσέφεραν τα μέλη της ακούραστα, στις πολυάριθμες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν ακόμα συμπληρωθεί ένας χρόνος λειτουργίας της οργάνωσης.

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011, στο μέγαρο της παλαιάς βουλής,  η οργάνωσή βραβεύτηκε από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κο Κάρολο Παπούλια, στα πλαίσια του αθλοθετημένου διαγωνισμού  «Νησίδες Ποιότητας» που διοργανώνεται ανά διετία  από την «Κίνηση

Πολιτών για μια Aνοικτή Kοινωνία» και το «Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού», φορείς από τους οποίους είχαμε λάβει πρόσκληση συμμετοχής.

Στον διαγωνισμό επιλέχθηκαν οκτώ φορείς για βράβευση, ενώ οι υποψήφιες οργανώσεις που συμμετείχαν ξεπέρασαν τις 70.

Όπως αναφέρει η ΜΚΟ Υδροναύτες «η διάκριση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για την οργάνωσή μας, όσο και για την καταδυτική δραστηριότητα γενικότερα, καθώς επικεντρώνεται στην έμπρακτη ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά των αυτοδυτών, στις αξίες του εθελοντισμού, της συνεργασίας καθώς και της πίστης σε ένα κοινό όραμα, οι οποίες αποτελούν τη μοναδική κινητήρια δύναμη των Υδροναυτών. Στις εποχές που διανύουμε θεωρούμε πως οι «νησίδες ελπίδας», είναι απολύτως απαραίτητες για να προσδοκούμε κάτι καλύτερο».

Την παρουσίαση της οργάνωσής πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ελλανόδικης επιτροπής,  καθηγητής  Κος Στέφανος Γερουλάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στην οργάνωσή μας με ιδιαίτερα θερμά λόγια .

Στην συνέχεια, ο Κος Παναγιώτης Τασιαδάμης, Πρόεδρος της οργάνωσης, απεύθυνε ένα σύντομο λόγο προς τους παρευρισκομένους τονίζοντας την ευγνωμοσύνη που νιώθουν οι αυτοδύτες προς το υγρό στοιχείο την οποία προσπαθούν μέσω των εθελοντικών αυτών δράσεων να εκφράσουν, τηρώντας το δικό τους «μνημόνιο» με τον βυθό.

Στην συνέχεια, και μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων των υπολοίπων φορέων που επιλέχθηκαν από την Ελλανόδικη επιτροπή του θεσμοθετημένου διαγωνισμού «Νησίδες Ποιότητας 2011», δια χειρός του Εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας απονεμήθηκε στους Υδροναύτες και στους υπόλοιπους βραβευμένους φορείς η γραπτή τιμητική διάκριση.

Παράλληλα, απονεμήθηκε και συμβολικό χρηματικό έπαθλο στους νικητές του διαγωνισμού.

Υδροναύτες

Keywords
Τυχαία Θέματα