Momo: ρομπότ συναρμολόγησης μεγάλων φωτοβολταϊκών μονάδων

10:28 11/7/2012 - Πηγή: Econews

Ένα ρομπότ συναρμολόγησης φωτοβολταϊκών συστημάτων παρουσιάζει η γερμανική εταιρεία PV Kraftwerker στην έκθεση Intersolar North America που λαμβάνει χώρα από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το ρομπότ που ακούει στο όνομα Momo μπορεί, σύμφωνα με την εταιρεία, να εκτελέσει σειρά εργασιών που απαιτούνται κατά την κατασκευή μιας φωτοβολταϊκής μονάδας και θεωρείται ιδιαιτέρως κατάλληλο

για έργα που καλύπτουν μεγάλες εκτάσεις.

Όπως δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της PV Kraftwerker, Έμπερχαρντ Σουλτζ “ο Momo προλαμβάνει τις θραύσεις φωτοβολταϊκών στοιχείων, ο προγραμματισμός ελαχιστοποιεί τα λάθη στη συναρμολόγηση, αλλά και τα εργατικά ατυχήματα που συνδέονται με τις συγκεκριμένες εργασίες”.

Το ρομπότ Momo μπορεί να λειτουργήσει σε ένα ευρύ φάσμα εδαφών και υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες. Εξοπλισμένο με ειδικούς βραχίονες γατζώνεται σε ανηφορικά εδάφη, ενώ μια τριασδιάστατη κάμερα παρακολουθεί τη διαδικασία συναρμολόγησης και διορθώνει τις παρεκκλίσεις από τον αρχικό σχεδιασμό με ακρίβεια χιλιοστού.

Ο Momo θα υποβληθεί σε ελέγχους υπό πραγματικές συνθήκες το τρέχον καλοκαίρι και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τεθεί σε μαζική παραγωγή το 2013.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα