Mπισκοτάκια playmobil

17:07 9/11/2011 - Πηγή: Econews

Μην ήταν η περιρρέουσα παραφροσύνη στην ατμόσφαιρα, η σχιζοφρένεια που φόρτωνε ενισχυμένη απογοήτευση για την πολύτιμη ανυπαρξία της κοινής λογικής κι άλλο τόσο άκαρπο θυμό και κυνισμό και πίκρα, μην ήταν η παλαβομάρα και η πολιτική ανοησία που μεταδίδουν την ανασφάλεια πιο γρήγορα κι απ’ την πανούκλα;

Kάμποσες φορές τις τελευταίες μέρες, βαδίζοντας αφηρημένα κι άλλα σκεπτόμενη στο δρόμο, έπεσα μια πάνω στον σοβαρό μου γείτονα, μια στο δένδρο που πάρκαρε δίπλα στο αυτοκίνητο από καταβολής πεζοδρομίου (εκείνο σίγουρα έφταιγε κι όχι εγώ) και μια στον σερβιτόρο του καφέ που ευτυχώς

είχε ωραίο χαμόγελο και χιούμορ «ααα… να το ξανακάνετε αυτό με τη στροφή» μου είπε κι ας ήταν παραλίγο να πετάξω ολόκληρο το δίσκο του με τα ποτήρια στο πάτωμα.

Και φυσικά εννοείται, ότι δεν είμαι γενικά ατσούμπαλη και clumsy -για τους φαν της ελληνοαγγλικής- not at all, παρακαλώ. Τέλος πάντων, φαίνεται πως από ανάγκη για εθνική στοργή, ντόπια αγάπη και φυσικό αντίδοτο στο σουρεάλ παράλογο των ημερών, επιδοθήκαμε οικογενειακώς -χωρίς ωστόσο πρότερη συνεννόηση- στα γλυκά, ένα συνενοχικό άλλοθι έγινε το ψήσιμο για να προσφέρει ζαχαρένιο ξόρκισμα στης κάθε μέρας το συναίσθημα ότι ‘κάποιοι ανεγκέφαλοι σε τσιγαρίζουν ζωντανό και το απολαμβάνουν’ και νάτο το διαφορετικό παρασκεύασμα στο σπίτι, δήθεν έκπληξη σε συχνότητα 24ωρου να πετιέται δήθεν ξαφνικά απ’ το φούρνο, σε ποσότητα μάλιστα ικανή να ταΐσει ομάδα ποδοσφαίρου, κι ας την καταναλώνουμε όλες κι όλες σκάρτα τέσσερις, οι δυο κυριολεκτικά μισή μερίδα.

Ουδέν κακόν βεβαίως αμιγές καλού, κατά το γνωστόν, έγινε παιχνίδι και χαμός στην κουζίνα, στο τσακ αποσβέστηκαν κάποια σκεύη που λίγο χρησιμοποιούνται κατά κανόνα αλλά να που όλος ο περίσσιος μας καταναλωτισμός είναι επιβεβαιωμένα απολύτως απαραίτητος και από βίτσιο τουλάχιστον δικαιολογημένος σ’ αυτή τη χώρα (πως να επιβιώσει ένα καθώς πρέπει μπισκότο χωρίς 50 προεπιλογές σε κοπτικά, ε;) και περάσαμε ευτυχώς εμείς καλά, στο όνομα της δημιουργικότητας και της προσωπικής διάθεσης για εξωστρέφεια, κεράσαμε και φίλους, ευχόμενες το όμοιον δι’ υμάς, γι’ αυτό και η συνταγή για τα μπισκοτάκια playmobil εδώ, που είναι απλή, κάπως χαριτωμένη, οικονομική και ευχάριστη στο πασάλειμμα.

Προετοιμασία: Mισή ώρα συν το ψήσιμο. Αν εκλάβετε τη διαδικασία για πολύ παιχνίδι, θα σας πάρει λίγο παραπάνω, αλλά θα το διασκεδάσετε. Θα χρειαστείτε τα μικρά κοπτικά σε διάφορα σχήματα. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Μπορείτε στη ζύμη, που είναι από τις πλέον απλές να προσθέσετε κάποιο αρωματικό σε σκόνη όπως κανέλα ή γαρίφαλο ή και τα δυο και να τους δώσετε άλλη γευστική διάσταση. Τα μπισκοτάκια διατηρούνται σε κλειστό βάζο για μια εβδομάδα.

Υλικά (για 100 μικρά μπισκοτάκια)
200 γραμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
4 κ.γ. γάλα
2 κ.γ. άρωμα βανίλιας
300 γραμ. αλεύρι
χρώματα ζαχαροπλαστικής (περίπου 1/4 κ.γ. για κάθε χρώμα)
έξτρα άχνη για πασπάλισμα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Eτοιμ

Keywords
Τυχαία Θέματα