O Ισαάκ εξελίχθηκε σε τυφώνα και δοκιμάζει τη Νέα Ορλεάνη στην επέτειο της Κατρίνα

14:53 29/8/2012 - Πηγή: Econews

Στην έβδομη επέτειο από το πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα που σκόρπισε το θάνατο και την καταστροφή στη Νέα Ορλεάνη, ο τυφώνας Ισαάκ διέσχισε τον Κόλπο του Μεξικού και σαρώνει τις νότιες ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πρόκειται για τον πρώτο τυφώνα που καταγράφεται σε ηπειρωτικές περιοχές των ΗΠΑ το 2012 και παρότι πιο αδύναμος από την Κατρίνα, ο Ισαάκ -που σημειωτέον ξεκίνησε ως τροπική καταιγίδα προτού εξελιχθεί σε

τυφώνα- έχει αναστατώσει τους κατοίκους της νοτιοανατολικής Λουιζιάνα και της Νέας Ορλεάνης.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων προειδοποίησε αργά την Τρίτη (28/8) ότι ο Ισαάκ προκάλεσε ανέμους ταχύτητας 130 χλμ/ώρα και καταιγίδες με ορατό των κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρών.

Ο τυφώνας Ισαάκ αναμένεται να δοκιμάσει την ετοιμότητα των αμερικανικών Αρχών σε μια πόλη όπου 1800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες χιλιάδες τα σπίτια τους το 2005 εξαιτίας της Κατρίνα, στην πιο “ακριβή” φυσική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Ομπάμα κάλεσε τους κατοίκους των ευάλωτων περιοχών να ακολουθούν τις οδηγιες των Αρχών, ενώ μέρος στις επιχειρήσεις λαμβάνει και ο στρατός.

Μέχρι στιγμής 250.000 περίπου κάτοικοι της Νέας Ορλεάνης έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ πολλοί έχουν εγκαταλείψει τις περιοχές του Μισσισιπή και τις Λουιζιάνας προς ασφαλέστερες Πολιτείες.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα