O Τσίπρας πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – Επαφές και προτάσεις

15:11 8/5/2012 - Πηγή: Econews

Διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης έλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με τον οποίο συναντήθηκε στις 2 το μεσημέρι.

Ο κ.Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επαφές τόσο με πολιτικούς αρχηγούς των οποίων τα κόμματα μπήκαν στη Βουλή

όσο και με ορισμένους που δεν τα κατάφεραν.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας, θα συναντηθεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με τον κ. Κουβέλη στις 3.30, ενώ θα ακολουθήσουν συζητήσεις με την επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη στις 5.30, την Πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη στις 7.30.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί την Τετάρτη με εκπροσώπους της παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κοινωνικούς φορείς, ενώ την Πέμπτη θα συναντηθεί με τους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Τσίπρας πρόκειται να “ρίξει” στο τραπέζι πρόταση αριστερής κυβέρνησης με άξονες την άρνηση του Μνημονίου και νέο, αναπτυξιακό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας.

Βγαίνοντας από τη συνάντηση με τον κ. Παπούλια ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «είναι μια ιστορική στιγμή για την Aριστερά και για το λαϊκό κίνημα και προσωπική ευθύνη για μένα, αν σκεφτεί κανείς ότι την προηγούμενη εντολή την είχε λάβει ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης» και πρόσθεσε πως «θα είχα περισσότερες πιθανότητες να καταλήξει θετικά η διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αν είχαμε έναν διαφορετικό εκλογικό νόμο ή αν πέρναμε περισσότερους ψήφους. Ο λαός όμως αποφάσισε. Πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του και να προσπαθήσω για το καλύτερο».

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα