SMA Solar:με υβριδικό σύστημα φωτοβολταϊκά-Diesel και νέα προϊόντα στη Φρανκφούρτη

11:53 31/8/2012 - Πηγή: Econews

Στην έκθεση European Photovoltaic Solar Energy Conference and Exhibition (EU PVSEC) που πραγματοποιήθηκε 24-29 Αυγούστου 2012 στη Φρανκφούρτη, η SMA Solar Technology AG παρουσίασε την έξυπνη, ολοκληρωμένη διαχείριση της ενέργειας που είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της μελλοντικής ενεργειακής τροφοδοσίας.

Κεντρικό

μήνυμα του παγκοσμίως κορυφαίου κατασκευαστή μετατροπέων: Οι καινοτόμες τεχνολογίες της SMA αποτελούν το κλειδί για την επιτυχημένη ενεργειακή μετάβαση. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία παρουσίασε το σύστημα SMA Smart Home για τον έξυπνο έλεγχο των οικιακών ηλεκτρικών καταναλωτών συμπεριλαμβανομένου του νέου μετατροπέα Sunny Boy 5000 Smart Energy με ενσωματωμένη λειτουργία συσσωρευτή.

Εκτός από τις λύσεις συστημάτων για τις εδραιωμένες φωτοβολταϊκές αγορές, η SMA στρέφει την προσοχή της σε νέες, λιγότερο ανεπτυγμένες αγορές. Η επιχείρηση παρουσίασε μια καινοτόμο λύση υβριδικού συστήματος με φωτοβολταϊκά και γεννήτριες Diesel για τη διαχείριση εγκαταστάσεων μεσαίας και μεγάλης κλίμακας: σε περιοχές με υψηλή ηλιακή ακτινοβολία χωρίς σύνδεση με το δίκτυο, το φωτοβολταϊκό ρεύμα αποτελεί ήδη σήμερα μια σαφώς οικονομικότερη εναλλακτική λύση από το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγουν συστήματα αποτελούμενα μόνο από ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη.

—Έξυπνη ενεργειακή διαχείριση με το σύστημα SMA Smart Home

«Ένα όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό ιδιοκατανάλωσης, αποτελεί το κλειδί για τον αποκεντρωμένο ενεργειακό εφοδιασμό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για το σκοπό αυτό απαιτείται ένα έξυπνο σύστημα ενεργειακής διαχείρισης που δεν εξασφαλίζει μόνο την ολοκληρωμένη ανάλυση, πρόγνωση, ενημέρωση και τον αυτόματο έλεγχο των ηλεκτρικών καταναλωτών, αλλά ενσωματώνει επίσης αποκεντρωμένους συσσωρευτές. Με το σύστημα SMA Smart Home έχουμε υλοποιήσει ήδη τη δική μας λύση», δηλώνει ο Roland Grebe, Chief Technology Officer της SMA. Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα νέα παρουσίαση στο πλαίσιο αυτό, είναι ο νέος μετατροπέας Sunny Boy 5000 Smart Energy της SMA. Συνδυάζει για πρώτη φορά έναν υψηλής ποιότητας, σύγχρονο φωτοβολταϊκό μετατροπέα με ένα σύστημα συσσωρευτή σε ένα συμπαγές περίβλημα επιτοίχιας εγκατάστασης. Η συσκευή αυξάνει το ποσοστό ιδιοκατανάλωσης σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε ποσοστό έως 50%. Σε συνδυασμό με τον επιτυχημένο Sunny Home Manager που ελέγχει με έξυπνο τρόπο τους ηλεκτρικούς καταναλωτές της κατοικίας αξιοποιώντας προγνώσεις παραγωγής σχετικές με την τοποθεσία, εξασφαλίζεται περαιτέρω αύξηση του ποσοστού ιδιοκατανάλωσης.

—Καινοτόμα προϊόντα που μειώνουν το κόστος συστήματος

Νέα προϊόντα για τους επισκέπτες της έκθεσης και στον τομέα των κεντρικών μετατροπέων καθώς και στον τομέα της επιτήρησης και τον έλεγχο φωτοβολταϊκών συστημάτων μεγάλης κλίμακας. Με τον εξελιγμένο μετατροπέα Sunny Central 900CP XT, η SMA παρουσίασε έναν ακόμη πιο αποδοτικό κεντρικό μετατροπέα για έργα μεγάλης κλίμακας. Χάρη στην αύξηση της ισχύος επιτυγχάνεται σαφής μείωση του κόστους του συστήματος σε σύγκριση με το δοκιμασμένο προ

Keywords
Τυχαία Θέματα