Schneider Electric: 26η στο Top-100 των πιο «Βιώσιμων Επιχειρήσεων Παγκοσμίως»

13:08 5/3/2012 - Πηγή: Econews

Η Schneider Electric για ακόμη μία φορά αναγνωρίστηκε για τη δέσμευσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και έφτασε στην 26η θέση στη λίστα των 100 πιο «Βιώσιμων Επιχειρήσεων Παγκοσμίως» σύμφωνα με το περιοδικό ‘Corporate Knights’ και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο Νταβός της Ελβετίας.

Στην 8η έκδοση της ταξινόμησης αυτής που δημοσιεύθηκε από το ‘Corporate Knights’, περιοδικό που διανέμεται στον Καναδά, η λίστα ‘Global 100’ περιλαμβάνει εταιρίες από 22 χώρες και από όλους τους τομείς της οικονομίας. Συνολικά οι εταιρίες αυτές αντιπροσωπεύουν πάνω από 3

τρισεκατομμύρια δολάρια κύκλου εργασιών και απασχολούν περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο Gilles Desroches Vermot, Αντιπρόεδρος της Schneider Electric στον τομέα Βιώσιμης Ανάπτυξης, δήλωσε: «Η κατάταξη της Schneider Electric ανάμεσα στις 100 πιο Βιώσιμες Επιχειρήσεις Παγκοσμίως μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τη βιώσιμη προσέγγισή μας και τους καινοτόμους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις των πελατών μας αλλά και του πλανήτη».

Η ένταξη της Schneider Electric στη λίστα με τις «100 πιο Βιώσιμες Επιχειρήσεις Παγκοσμίως» σηματοδοτεί την αναγνώριση της βασικής στρατηγικής του ομίλου για αειφόρο ανάπτυξη μέσω των λύσεων που προτείνει για την εξοικονόμηση ενέργειας, της προώθησης της παραγωγή «καθαρής» ενέργειας και της δημιουργίας καταναλωτικών πρακτικών που σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον. Επιπλέον, ο Όμιλος έχει ισχυρή Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, που διαφαίνεται στη δημοσίευση του «Βαρομέτρου Πλανήτη & Κοινωνίας» της εταιρίας κάθε τρίμηνο και αφορά στην πρόοδο της εταιρίας σε όλες τις διαστάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Schneider Electric σκοπεύει να συνεχίσει ενεργά την πολιτική της ανάπτυξης λύσεων για έξυπνες πόλεις και έξυπνα δίκτυα, του νέου «Βαρομέτρου Πλανήτη & Κοινωνίας» για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς και της περαιτέρω δέσμευσης απ’ όλους τους εργαζομένους της σε ολόκληρο τον κόσμο, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι η βιώσιμη ανάπτυξη γίνεται ολοένα και πιο σημαντική πτυχή του DNA του Ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο, η Schneider Electric έλαβε το βραβείο ‘Zayed Future Energy Prize’ (ZFEP 2012) στην κατηγορία για τις επιχειρήσεις μεγάλου μεγέθους. Το βραβείο παρουσιάστηκε στο Αμπού Ντάμπι κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης ‘Future Energy Summit 2012’ (WFES 2012) και απονεμήθηκε για τη δέσμευση του Ομίλου για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα