Αυθαίρετα: «στον αέρα» η τακτοποίηση με ιδιωτικά έγγραφα

11:19 10/4/2012 - Πηγή: Econews

Στον αέρα βρίσκονται όσοι έχουν υποβάλλει φάκελο για τακτοποίηση αυθαιρέτου στηριζόμενοι σε ιδιωτικά έγγραφα για την απόδειξη του χρόνου κατασκευής του.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το ΥΠΕΚΑ έχει ζητήσει τη γνώμη του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για το τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη υποβάλλει αιτήσεις «τακτοποίησης» με βάση ιδιωτικά έγγραφα.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Σηφουνάκης

τόνισε ότι ακόμη δεν υπάρχει οριστική γνωμοδότηση αλλά η αίσθησή του είναι «ότι θα πρέπει να τους επιστραφούν τα χρήματα».

Σε κάθε περίπτωση, όπως προσέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «εμείς θέλουμε η απόφαση του ΣτΕ να αφορά όσες αιτήσεις υποβληθούν από εδώ και πέρα».

Σε ό,τι αφορά τα αυθαίρετα της Μυκόνου, η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη, σημείωσε ότι «δεν μπορούν να υπάρξουν μαζικές κατεδαφίσεις».

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετικό έγγραφο του υπουργείου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου τόνιζε ότι δεν έχει ούτε τους πόρους αλλά ούτε και τα συνεργεία για να προχωρήσει στις κατεδαφίσεις.

«Εμείς για να προχωρήσουμε σε κατεδαφίσεις πρέπει να κουβαλήσουμε συνεργεία από την Αθήνα διότι κανένα συνεργείο από το νησί δεν δέχεται να συνεργαστεί με τον φόβο ότι δεν θα ξαναπάρει άλλη δουλειά στο μέλλον», δήλωσε η κ. Καραβασίλη τονίζοντας ότι υπάρχει βούληση όμως τα εμπόδια για την υλοποίηση άμεσων κατεδαφίσεων είναι τεράστια.

Keywords
Τυχαία Θέματα