Αυθαίρετα: «τονωτικές ενέσεις» με εκπτώσεις και δόσεις

08:47 5/9/2012 - Πηγή: Econews

Ραγδαία υποχώρηση εμφανίζουν οι αιτήσεις για τα αυθαίρετα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας protothema.gr.

Με την κυβέρνηση να προσπαθεί να προσελκύσει ξανά τους ιδιοκτήτες ακινήτων, την  Πέμπτη προγραμματίζεται σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ ώστε να συζητηθεί το θέμα της παράτασης της ρύθμισης, που εκπνέει στις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά και να αντιμετωπιστούν τα νομικά

θέματα που έχουν ανακύψει τον τελευταίο χρόνο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από τα τελευταία στοιχεία προκύπτει ότι οι αιτήσεις φτάνουν τις 410.000, με έσοδα κατώτερα των προσδοκιών στα 650 εκ. ευρώ.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι αιτήσεις σε ημερήσια βάση περιορίζονται το τελευταίο διάστημα σε 500, κυρίως λόγω των φορολογικών επιβαρύνσεων που πλήττουν τα νοικοκυριά.

Μάλιστα το Τεχνικό Επιμελητήριο επισημαίνει ότι ο νόμος δεν θα πιάσει τους στόχους εάν δεν διευκολυνθούν περισσότερο οι πολίτες στο θέμα των δόσεων.

Το πιθανότερο πάντως είναι ότι το ΥΠΕΚΑ θα παρατείνει τη ρύθμιση, ενώ εξετάζονται και τροποποιήσεις του νόμου 4014 με στόχο τη δικαιότερη κατανομή προστίμων.

Εκπτώσεις και δόσεις

Έκπτωση 10% (ίσως και 15%) θα παρέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, σε όσους, εντός ενός έτους, καταβάλλουν το 40% του επιβληθέντος προστίμου τακτοποίησης.

Παράλληλα εξετάζεται η διεύρυνση της βάσης όσων δικαιούνται υπαγωγή σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις (σήμερα ισχύει για άτομα με ειδικές ανάγκες), περιλαμβάνοντας και άλλες ευπαθείς ομάδες, όπως μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνοι κ.α.

Άλλες ρυθμίσεις που εξετάζονται είναι η αύξηση του αριθμού των δόσεων και περαιτέρω μειωμένα πρόστιμα για αυθαίρετα κτίσματα που έχουν ανεγερθεί μεταξύ 1983 – 2004. (Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες).

Keywords
Τυχαία Θέματα