Ανακύκλωση: ημερίδα στην Κέρκυρα

16:26 22/2/2012 - Πηγή: Econews

Tο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct και η Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Ανακυκλώνω: Προστατεύω τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον», την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 09:00 π.μ. με τη συμμετοχή σχολείων της Α΄θμιας και Δ΄θμιας Δ/νσης

Εκπαίδευσης του Ν. Κέρκυρας, των οποίων οι μαθητές δραστηριοποιούνται σε προγράμματα ανακύκλωσης. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές θα ενημερωθούν μέσα από ομιλίες και διαδραστικές παρουσιάσεις για τεχνολογίες και μεθόδους ανακύκλωσης και καλές πρακτικές σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Επιπλέον, οι μαθητές από την πλευρά τους θα παρουσιάσουν μέσα από εικαστικές δημιουργίες και μουσική την αξία της ανακύκλωσης και της σημασίας της για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Μετά το πέρας των ομιλιών και παρουσιάσεων, θα ακολουθήσει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στο Τεμπλόνι για επιτόπια επίδειξη της διαδικασίας διαλογής & επεξεργασίας ανακυκλώσιμων υλικών.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες και δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα