Ανθρώπινο σπέρμα αναπτύσσουν στο εργαστήριο

14:11 9/10/2012 - Πηγή: Econews

Μετά την επιτυχία Ιαπώνων ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Κιότο που κατάφεραν να δημιουργήσουν υγιή ωάρια ποντικών χρησιμοποιώντας βλαστικά κύτταρα, Αμερικανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια ανακοίνωσαν ότι εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη δημιουργία ανθρώπινου σπέρματος από βλαστοκύτταρα.

Τα ωάρια που ανέπτυξαν οι Ιάπωνες ερευνητές γονιμοποιήθηκαν και εμφυτεύθηκαν σε πειραματόζωα που μετά από λίγο καιρό γέννησαν υγιή ποντικάκια.

Οι

Αμερικανοί επιστήμονες με επικεφαλής τη Δρ. Renee Pera, φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ανθρώπινο σπέρμα το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή σε δυο χρόνια, αλλά και ανθρώπινα ωάρια που θα χρησιμοποιηθούν για αναπαραγωγή σε πέντε χρόνια.

Δημιουργώντας σπέρμα και ωάρια από εμβρυονικά βλαστικά κύτταρα οι επιστήμονες ελπίζουν να κατανοήσουν καλύτερα την αναπαραγωγική διαδικασία και την ανάπτυξη των εμβρύων.

Η έρευνα θα μπορούσε να προσφέρει νέες λύσεις σε ζευγάρια που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν, όμως θέλουν να αποκτήσουν ένα βιολογικό παιδί.

Σημειώνεται ότι η υπογονιμότητα μαστίζει το 15% των ζευγαριών παγκοσμίως που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία.

Στο παρελθόν η Δρ. Pera και η ομάδα της ανέπτυξαν πρωτογενές σπέρμα και ωάρια, ωστόσο τα κύτταρα δεν ήταν αρκετά καλά για να χρησιμοποιηθούν για αναπαραγωγή.

Αν αυτή τη φορά τα καταφέρουν, αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουν να γυρίσουν πίσω τον χρόνο στο βιολογικό ρολόι της γυναίκας.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα