Απεργίες: σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις στην Αθήνα – Οι μεταφορές

Κλειστό για τους οδηγούς είναι το κέντρο της Αθήνας, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη τα απεργιακά συλλαλητήρια της ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως

στις 11 το πρωί,  ενώ το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10.30. Τα πρωτοβάθμια σωματεία συγκεντρώθηκαν στο Μουσείο.

Στον περίβολο της Βουλής υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κιγκλίδωμα, ενώ κλειστός είναι και ο Εθνικός Κήπος.

Σημεώνεται πως κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Στην απεργία συμμετέχουν εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ, Ταμεία και Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, τράπεζες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε πλοία και λιμάνια, Υγεία και Παιδεία.

Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ.

Κλειστά θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα, ενώ στην απεργία συμμετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.

Κλειστά θα είναι και τα περίπτερα, ενώ τα ταξί δεν θα κυκλοφορούν από τις 8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

- Τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων,

- Ο Προαστιακός και τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πανελλαδικά δεν θα εκτελεστούν

- Το Μετρό, οι ΗΣΑΠ και το Τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 το πρωί, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων από τις 05.00 έως τις 09.00,

- Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 21.00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας,

- Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 08.00 έως τις 17.00, λόγω στάσης εργασίας των αυτοκινητιστών,

- Δεν θα υπάρχει σύνδεση του «Ελ.Βενιζέλος» με το Μετρό, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών (το δίκτυο πέραν του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας ανήκει στον ΟΣΕ),

- Στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 20.00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βαρδιας έως τις 09:00 και από τις 20:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα