Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα

16:44 23/2/2012 - Πηγή: Econews

Σε αποκριάτικους ρυθμούς θα συνεχίσει να ζει η Αθήνα το τελευταίο Σαββατοκύριακο 25 & 26 Φεβρουαρίου στα στενά της Πλάκας, αναβιώνοντας το πατροπαράδοτο καρναβάλι με καντάδες, γαϊτανάκι, μπουλούκι καρναβαλιστών και πολλά έθιμα.

Ειδικότερα, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 17.00 στον  αύλειο  χώρο του Μουσείου Ακροπόλεως  η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα θυμίσει καντάδες και οπερέτες, ενώ την ίδια ώρα η Φιλαρμονική του Δήμου

Αθηναίων με ρυθμούς Latin θα βρίσκεται στην πλατεία Μοναστηρακίου.Στις  19.00 τη σκυτάλη παίρνουν οι Μορφές Έκφρασης και κατεβαίνουν στη Διαδρομή της Πλάκας* με καρναβαλικά δρώμενα και γαϊτανάκι, ενώ στις 20.00 όποιος βρεθεί στην Πλατεία Μοναστηρακίου θα απολαύσει κουβανέζικη μουσική και χορό.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου  στις 13.00 η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων με ρυθμούς Latin θα βρίσκεται έναντι του σταθμού ΗΣΑΠ Θησείου και  την ίδια ώρα η Big Band του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Μοναστηρακίου.  Το βράδυ  στις  19:00  οι Μορφές Έκφρασης κατεβαίνουν στη Διαδρομή της Πλάκας* με καρναβαλικά δρώμενα και γαϊτανάκι και στις  20:00  η μπάντα χάλκινων «Balkana mama» με μπουλούκι καρναβαλιστών στη Διαδρομή της Πλάκας *ζωντανεύει το   πλακιώτικο καρναβάλι με αποκριάτικους ρυθμούς.

*Διαδρομή Πλάκας

Μετρό Ακροπόλεως  – Σέλλευ – Βύρωνος -  Πλ. Αγ. Αικατερίνης – Πλ. Φιλομούσου – Κυδαθηναίων – Αδριανού – Τριπόδων  – Φλέσσα  (αριστερά) Λυσίου – Μάρκου Αυρηλίου (Αέρηδες) -  Αδριανού  έως την Πλ. Μοναστηρακίου.

Μαζί με το αποκριάτικο γλέντι που προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων,   οι καταστηματάρχες της Πλάκας  προσφέρουν αποκριάτικο πιάτο με το κρασί του με 4.50€.

Ο Δήμος Αθηναίων θα κλείσει τον κύκλο της αποκριάς την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου με τα καθιερωμένα κούλουμα σε δύο  σημεία της πόλης:

-Στο Λόφο του Φιλοπάππου με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων με  τη Νάντια Καραγιάννη & το Νίκο Καραγιάννη. Θα προσφερθούν φασολάδα, λαγάνες και ελιές.

-Στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ  (Τριφυλλίας και Λάμψα  – Αμπελόκηποι),  όπου το πέταγμα του αετού θα συνοδευτεί   παραδοσιακό γλέντι σε συνεργασία με την 7η Δημοτική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Α. Αμπελοκήπων.

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στην ιστοσελίδα  www.cityofathens.gr/opanda

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα