Ασύρματο ίντερνετ (wi-fi) για τους επιβάτες του Μετρό

13:45 12/6/2012 - Πηγή: Econews

Ασύρματο δίκτυο θα απολαμβάνουν σε σταθμούς του Μετρό όσοι αφήνουν τα αυτοκίνητά τους ακινητοποιημένα και προτιμούν τα “πράσινα” Μέσα Μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους στην πόλη.

Κι αυτό διότι ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος Wi-Fi σε σταθμούς του Μετρό

της Αθήνας, με τη λειτουργία του να αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Οι σταθμοί οι οποίοι θα διαθέτουν δωρεάν (πιθανότατα) internet για το κοινό θα είναι οι εξής: Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ομόνοια, Πειραιάς, και Νερατζιώτισσα.

Το έργο κατοχυρώθηκε στην εταιρεία HELLAS ON LINE ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. με συνολικό συμβατικό τίμημα μηδέν 0€ και επιπλέον απόδοση στην ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ του 100% των ακαθάριστων εσόδων που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του έργου.

Δεν έχει καταστεί γνωστό πώς θα προκύψουν έσοδα από την εκμετάλλευση του δικτύου αφού σύμφωνα με τις αρχικές εξαγγελίες η χρήση του internet θα είναι δωρεάν.

Μελλοντικά, αναμένεται να υλοποιηθεί η δεύτερη φάση του προγράμματος, με εγκατάσταση ασύρματου δικτύου ίντερνετ σε όλους τους σταθμούς του Μετρό, του ΟΣΕ, και σε επιλεγμένους σταθμούς Λεωφορείων.

Επίσης, θα τοποθετηθεί εξοπλισμός και εντός των συρμών του Μετρό ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια χρήσης της διαδρομής.

Παράλληλα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ανακοινώσει τη βελτίωση του σήματος κινητής τηλεφωνίας και mobile internet σε αμαξοστοιχίες που ταξιδεύουν στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Wi-Fi σε σταθμούς του Μετρό προσφέρεται σε πολλά δίκτυα του Μετρό ανά τον κόσμο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ανάλογο σύστημα στο Μετρό του Λονδίνου ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις χτες σε τέσσερις σταθμούς και θα είναι δωρεάν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πηγή: athenstransport, ΣΤΑΣΥ Α.Ε., econews

Keywords
Τυχαία Θέματα